N1 Info

Egzibicija Sparsa – po dva gola Bejla i Kejna

N1 Info pre 6 sati
Fudbaleri Totenhema u 27. kolu Premijer lige na svom stadionu pobedili su Kristal Palas rezultatom 4:1. Sparsi su odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i trećim uzastopnim trijumfom došli su na bod do petoplasiranog Evertona i dva od… »

Ekstremni desničari organizovali „Krsni hod“ u Novom Sadu

N1 Info pre 8 sati
Više ekstremnih desničarskih pokreta i organizacija danas je prošetalo Novim Sadom i pored zabrane okupljanja, a događaj su nazvali "Krsni hod", javlja 021.rs. U šetnji od crkve na Novom naselju do crkve na Detelinari i potom do centra Novog Sada… »

AP: Rusija stekla poene u svetu razvojem vakcine, rizik nedovoljne isporuke

N1 Info pre 8 sati
Rusija je uspela da stekne određene poene u svetu i da popravi svoj imidž proizvodnjom vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V", ali se ipak suočava s rizikom da neće uspeti da isporuči drugim zemljama tražene količine. Objava Rusije u avgustu da… »

Koronavirus je od sada zvanično reč u klingonskom jeziku

N1 Info pre 13 sati
Klingonski jezik, izmišljen za potrebe filmskog serijala "Zvezdanih staza", proširio je vokabular s nekoliko reči povezanih s pandemijom koronavirusa, potvrdio je jedan od poznavalaca jezika. „Pandemija je zaokupila i sledbenike klingonskog… »

Kockanje sa životom? Las Vegas posle godinu dana ponovo centar zabave

N1 Info pre 5 sati
Guverner američke države Nevade potpisao je hitnu naredbu kojom smanjuje minimalnu udaljenost između izvođača i publike jer je prethodna, veća udaljenost sprečila izvođenje predstava u Las Vegasu. To turističko središte poznata po kocki… »

Potpredsednik RS traži kazne zbog bilborda s likom Ratka Mladića u Bratuncu

N1 Info pre 11 sati
Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je vlasti RS da kazne one koji su, kako je naveo, "izvor širenja verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti". On je to tražio povodom postavljanja postera u Bratuncu, s čestitkom za rođendan ratnog… »

Na podvodnom gasovodu u Sibiru izbio požar, vlasti strahuju od zagađenja

N1 Info pre 12 sati
Na podvodnom gasovodu u zaleđenoj reci u Sibiru izbio je požar, što je izazvalo zabrinutost zbog mogućeg zagađenja, objavile su danas ruske vlasti. Prema prvim informacijama, vatra bi mogla da zahvati oko 700 tona tečnog naftnog gasa (LPG)… »

Češka policija uhapsila 17 osoba u Pragu na protestu protiv sanitarnih mera

N1 Info pre 9 sati
Češka policija prvi put je danas od početka pandemije kovid-19 insistirala da se demonstracije protiv lokdauna i vlade odvijaju u skladu sa sanitarnim merama, pustila je na Staromnjestski i Vaclavski trg u Pragu samo po 100 ljudi a na kršenje mera je… »

U Sloveniji ovog januara trećina više umrlih nego istog meseca prošle godine

N1 Info pre 10 sati
U Sloveniji je u januaru ove godine umrlo 2.617 osoba što je za 32,8 odsto više nego u istom mesecu 2020. i 27,5 odsto više od proseka ta taj mesec od 2015. do 2019, pokazuju podaci Državne statističke službe objavljeni danas. U tri januarska dana… »

U Kini epidemija pod kontrolom, ne žuri im se sa vakcinacijom

N1 Info pre 12 sati
Kampanja vakcinacije počinje sporo u Kini gde stanovnici ne osećaju nikakvu žurbu jer je epidemija kod njih pod kontrolom, kapaciteti proizvodnje vakcina su još skromni, a takozvana vakcinska diplomatija se vodi u inostranstvu. Sa takvim ritmom… »

N1 Info, najnovije vesti »