N1 Info

Kraljica zabranila Hariju i Megan da koriste kraljevske titule u novom brendu

N1 Info pre 3 sata
Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, moraju odbaciti titulu "kraljevski" nakon što su se povukli s dvora i odlučili da budu finansijski samostalni. Nakon dugotrajnih i složenih razgovora veruje se da su se kraljica Elizabeta Druga i visoki… »

Kopač o Srbiji i Turskom toku: Nije ispoštovan zahtev za otvaranje konkurencije

N1 Info pre 11 minuta
Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač izjavio je da je nastavak gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju izvestan, ali da nije ispoštovan zahtev za otvaranje konkurencije. "Turski tok se gradi i sigurno će biti operativan, ne baš do datuma… »

Savet za štampu: U drugoj polovini 2019. oko 5.000 slučajeva kršenja kodeksa

N1 Info pre 59 minuta
U Srbiji je stalan trend povećanog kršenja novinarskog kodeksa, rečeno je na predstavljanju monitoringa Saveta za štampu. U drugoj polovini prošle godine zabeleženo je 5.057 slučajeva kršenja novinarskog kodeksa, rekli su predstavnici Saveta koji… »

Problem za Orlove: Radonjić propušta Norvešku

N1 Info pre 24 minuta
Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić operisao je prepone i gotovo sigurno će propustiti meč baraža za EURO 2020. protiv Norveške. Krilni fudbaler Marseja pauzaraće od tri do šest nedelja, a duel sa Norvežanima na programu je 26. marta. Ako na… »

Šef diplomatije Irana kaže da je "uplašio Trampovu administraciju"

N1 Info pre 54 minuta
Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif rekao je da veruje da je njegov nedavni sastanak s jednim američkim senatorom "uplašio Trampovu administraciju", jer je to bila prilika da se direktno razgovara sa "američkom nacijom". Zarif se… »

Bakić: Bojkotu izbora neće smetati ako Šabac i Paraćin učestvuju na lokalnim

N1 Info pre 3 sata
Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list Danas arhitekta Dragoljub Bakić. "Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne… »

Ukradena spomen ploča Dimitriju Davidoviću u Smederevu

N1 Info pre 2 sata
Spomen ploča srpskom diplomati, političaru i ustavotvorcu iz 19. veka Dimitriju Davidoviću ukradena je u centru Smedereva. Brozana ploča ugrađena je u betonski postament 1. februara 1985. na Karađorđevom trgu, na mestu gde je Davidović kupio… »

Selaković: Imovina SPC u Crnoj Gori već oduzeta

N1 Info pre 8 sati
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, koja je, kako se tvrdi, dovedena u pitanje spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, već oduzeta i da predstavlja samo sredstvo… »

Novi problemi s Boingom 737 Max

N1 Info pre 2 sata
Kontroverzni Boing 737 Max suočio se s novim potencijalnim bezbednosnim problemom pošto je pronađeno "strano telo" u rezervoarima s gorivom nekoliko novih aviona koji su čekali isporuku avio-kompanijama, prenosi BBC. Vođa programa Boinga 737 rekao je… »

Politika: Mađarska želi Srbiju u novom savezu naroda srednje Evrope

N1 Info pre 7 sati
Mađarski premijer Viktor Orban u svom godišnjem obraćanju naciji svrstao je Srbiju među države s kojima je njegova zemlja pronašla zajedničke temelje i gradi saveze, objavila je Politika. List navodi da je Orban imenovao prijateljske susedne… »

N1 Info, najnovije vesti »