N1 Info » Vesti dana

http://rs.n1info.com/

N1 Info

Poslednje Kašogijeve reči: Ne mogu da dišem...

N1 Info pre 15 sati
Novinar Džamal Kašogi nekoliko puta je rekao ubicama: "Ne mogu da dišem" u poslednjim trenucima svog života u saudijskom konzulatu u Istanbulu, preneo je CNN. Citirajući izvor koji je rekao da je pročitao celi prevedeni transkript audio snimka, CNN je preneo da je Kašogi prepoznao jednog od... »

Pašinjan nakon izborne pobede: Moćni, moćni narode, volim vas sve

N1 Info pre 20 sati
Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan učvrstio je svoju vlast pošto je njegov politički blok osvojio parlamentarne izbore u bivšoj sovjetskoj zemlji, pokazuju podaci Izborne komisije. Pašinjan je izjavio da je ponosan na "moćni narod" ove republike nakon što su objavljeni... »

Evropski sud pravde: Velika Britanija ima pravo da odustane od Bregzita

N1 Info pre 14 sati
Evropski sud pravde (ECJ) presudio je da Velika Britanija ima pravo da odustane od Bregzita, što je veliki podstrek onima koji žele da zadrže zemlju u EU. Izvor: Reuters Sud je naveo da kada članica EU iznese nameru da napusti blok "ona je slobodna da jednostrano povuče to obaveštenje". Velika... »

Đurić: Nove mere Prištine razgradiće njihov položaj u međunarodnoj zajednici

N1 Info pre 14 sati
Nakon uvođenja taksi na robu iz Srbije, kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je nove mere. Iako mediji iznose brojne spekulacije o tome šta bi one mogle da podrazumevaju, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić nije želeo da govori o saznanjima Beograda, ali navodi da bi nove mere mogle... »

Leonardo: Ibra se ne vraća u Milan

N1 Info pre 21 sat
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović neće pojačati Milan, saopštio je sportski direktor "rosonera" Leonardo. Proteklih dana i nedelja se spekulisalo da bi iskusni švedski fudbaler mogao da napusti MLS franšizu LA Galaksija, a da će njegovo novo odredište ponovo biti Milan. Ipak, do tog... »

Salvini: Makron je proizvod iz laboratorije stvoren za održavanje sistema

N1 Info pre 8 sati
Kriza "žutih prsluka" pokazuje da su Francuzi shvatili da je njihov predsednik Emanuel Makron "proizvod iz laboratorije" stvoren za održavanje postojećeg sistema, ocenio je italijanski potpredsednik vlade i lider ekstremno desničarske stranke Liga Mateo Salvini. "Sada izgleda kao očigledno da... »

Zaev odbacio zahtev zatvorenika za novi zakon o opštoj amnestiji

N1 Info pre 13 sati
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da se ne planira skoro donošenje novog zakona o opštoj amnestiji, već samo za nenasilne učesnike događaja u parlamentu 27. aprila 2017. godine. On je potvrdio da je dobio pismo zatvorenika iz "Idrizova" kojim traže opštu amestiju, ali je istakao da je... »

Đurić: Vučić jedini ovlašćen da odlučuje o kontramerama

N1 Info pre 8 sati
Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je jedini ovlašćen da odgovori na mere prištinskih vlasti "vrhovni komandant i predsednik Srbije Aleksandar Vučić", za koga je naveo da je načelno protiv upotrebe sile i da bi to predstavljalo poslednju opciju, koja bi bila upotrebljena u... »

Gutereš: Ljudska prava pod opsadom širom sveta

N1 Info pre 16 sati
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava da su "ljudska prava pod opsadom širom sveta" i da se "univerzalne vrednosti urušavaju". "Sada, više nego ikada, naša zajednička dužnost je jasna: zauzmimo se za ljudska prava, za svakoga i svuda",... »

Makronovo obraćanje naciji: Veći minimalac, ukidanje poreskih dažbina

N1 Info pre 1 dan
Tri nedelje od početka mobilizacije pokreta "Žuti prsluci", koji čine građani nezavodoljni opštom politikom vlasti, francuski predsednik Emanuel Makron je obećao nekoliko mera za poboljšanje kupovne moći građana, povećanja minimalne zarade i ukidanje nekih poreskih dažbina za penzionere s... »

©2018 Netmark d.o.o.