N1 Info

Jeličićeva odbrana tražila izuzeće sudija, nastavak suđenja 6. marta

N1 Info pre 11 sati
Suđenje u Kruševcu u slučaju seksualnog uznemiravanja Marije Lukić odloženo je za 6. mart. Izvor: N1 Odbrana Milutina Jeličića zatražila je izuzeće predsedavajućeg sudije, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog u… »

Zehofer: U Nemačkoj vrlo visoka pretnja od ekstremne desnice

N1 Info pre 13 sati
Bezbednosna pretnja vezana za ekstremnu desnicu "vrlo je visoka u Nemačkoj", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer posle rasističkog napada u Hanauu u kome je ubijeno devet ljudi. "Pojačaćemo nadzor na osetljivim mestima, posebno u… »

Grenelu će nova funkcija samo ojačati medijatorsku ulogu u dijalogu o Kosovu

N1 Info pre 6 sati
Kako će se na budućnost dijaloga Beograda i Prištine odraziti nova, treća, funkcija koju je dobio Ričard Grenel? Njemu je Donald Tramp dodelio i mesto v.d. direktora Nacionalne obaveštajne službe, odakle će Grenel "nadgledati" 17 obaveštajnih… »

Tači: Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine

N1 Info pre 4 sata
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u intervjuu za BBC na srpskom da će se izgubiti decenije ako se u pregovorima Beograda i Prištine ništa ne desi ove godine. "Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine. Ako se ne desi ove… »

Ukrajinska ministarka zdravlja u karantinu s evakuisanima iz Kine

N1 Info pre 6 sati
Ukrajinska ministarka zdravlja u petak se pridružila evakuisanima iz Kine, koji se nalaze u bolničkom karantinu posle evakuacije iz Vuha. Ministarka se na ovaj potez odlučila u znak solidarnosti usled straha da bi moguće širenje koronavirusa izazvalo… »

"Za dom spremni" iz Tompsonove pesme podelio sudije Visokog prekršajnog suda

N1 Info pre 5 sati
Devet sudija u Odeljenju Visokog prekršajnog suda u Zagrebu nije se saglasilo o tome da li je ustaški pozdrav "Za dom spremni", kojim počinje pesma Marka Perkovića Tompsona "Bojna Čavoglave", prekršaj ili ne. Visoki prekršajni sud nije uspeo da… »

Mladi navijač MU zamolio Klopa da prestane da pobeđuje

N1 Info pre 13 sati
Mladi navijač Mančester Junajteda Darah Karli zamolio je Jigrena Klopa da Liverpul prestane da pobeđuje. Nemac mu je vrlo brzo odgovorio. Kako prenose engleski mediji, 10-godišnji dečak uputio je pismo menadžeru Redsa u sklopu školskog zadatka… »

Poverenica: Boško Obradović stvara neprijateljsko okruženje prema migrantima

N1 Info pre 11 sati
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je da objavljenim video-snimkom kako meša tečnosti različitih boja, lider Dveri Boško Obradović "podstiče strah i stvaranje neprijateljskog okruženja prema migrantima i osobama… »

Rast broja zaraženih koronavirusom u Kini, Južnoj Koreji i Japanu

N1 Info pre 14 sati
Kina je zabeležila rast broja zaraženih koronavirusom, nakon što su testovi pokazali da je više od 200 ljudi pozitivno na tu bolest u dva zatvora izvan provincije Hubei, epicentra epidemije. Do porasta broja novih slučajeva zaraze došlo je i u… »

Vladimir Pištalo dobitnik nagrade "Meša Selimović"

N1 Info pre 11 sati
Književnik Vladimir Pištalo ovogodišnji je dobitnik nagrade "Meša Selimović" za knjigu godine, za delo "Značenje Džokera", objavila je kompanija "Večernje novosti" u Vukovoj zadužbini u Beogradu. Od predloženih 105 naslova, "Značenje Džokera"… »

N1 Info, najnovije vesti »