N1 Info » Vesti dana

http://rs.n1info.com/

N1 Info

Mej: Upozoriću EU da ne traži neprihvatljivo

N1 Info pre 9 sati
Britanska premijerka Tereza Mej upozoriće EU da ne traže "neprihvatljivo" u pregovorima oko buduće granice Severne Irske posle izlaska Britanije iz Unije. Premijerka će svoj stav izložiti drugim evropskim vodjama na samitu u Salzcburgu, javlja BBC. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao... »

Zatvor za vlasnika turske televizije zbog "propagande"

N1 Info pre 10 sati
Sud u Istanbulu osudio je na tri godine i devet meseci zatvora vlasnike i glavnog urednika jedne turske televizije zatvorene posle propalog puča 2016. godine optužene za "terorističku propagandu", javila je organizacija Reporteri bez granica. Suvlasnici televizije Hajatin Sesi, Mustafa Kara i... »

Novinarki N1 Đenani Kaminić nagrada "Srđan Aleksić"

N1 Info pre 18 sati
Novinarka N1 Đenana Kaminić dobitnica je prve nagrade "Srđan Aleksić" za profesionalno izveštavanje. Na konkurs je pristiglo ukupno 19 prijava novinarki i novinara, uz dva predloga nevladinih organizacija. Druga nagrada je pripala novinarki Maji Nikolić sa Radija Slobodna Evropa, a treća... »

Stopirana gradnja hotela na obali gde kornjače polažu jaja

N1 Info pre 23 sata
Vlasti Meksika zadužene za zaštitu čovekove okoline odbile su da izdaju dozvolu za gradnju hotela u blizini jednog od najznačajnijih mesta za polaganje jaja kornjača na Karibima, plaži Ksacel. Projekat je predviđao da novi hotel ima 23 sprata, 520 soba i veštačko jezero, tik do plaže... »

N1 u Grdelici: Ipak se ne ruši celo brdo na Koridoru 10

N1 Info pre 10 sati
Sanacija potpornog zida koji se urušio na Koridoru 10 u Grdelici uveliko traje. Brdo se, međutim, ne ruši kako je to predložio predsednik Srbije, a za sada je poznato da je od 350 hiljada kubika zemlje uklonjena trećina. Nepoznanica je, međutim, koliko će sanacija koštati, i kako je taj... »

Optužnica i protiv Dejana Lovrena zbog slučaja Mamić

N1 Info pre 10 sati
Osječko Županijsko državno tužilaštvo (ŽDO) podiglo je optužnicu protiv hrvatskog fudbalera i igrača Liverpula Dejana Lovrena zbog sumnje da je na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću dao lažan iskaz. Ne navodeći Lovrenov identitet, Tužilaštvo je navelo da je okrivljeni,... »

Muzičari sa pet kontinenata na Beogradskom džez festivalu

N1 Info pre 13 sati
Beogradski džez festival, 34. po redu, biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda, od 25. do 29. oktobra. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić istakli su na konferenciji za novinare u hotelu “Hilton”, da je Beograd od 2007. godine uvrstio... »

Šarčević: Ocenjivanje drugog stranog jezika neće biti opisno

N1 Info pre 14 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će ocenivanje drugog stranog jezika ipak biti tradicionalno - numeričko, a ne opisno kako je predvideo Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Procedura izmene zakona, najavio je, počeće u novembru. Izvor: N1 Bio je pokušaj u... »

Pretnje koje dobijaju čitali kao poeziju

N1 Info pre 20 sati
Direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda Borka Pavićević i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović čitali su sinoć "poeziju mržnje", odnosno preteće poruke koje su dobijali proteklih godina u medijima, preko društvenih mreža ili u vidu komentara... »

Pokušaj bekstva iz zatvora u Brazilu, sedam osoba nastradalo

N1 Info pre 22 sata
U zatvorskoj pobuni koja je izbila nakon pokušaja bekstva iz zatvora na severu Brazila nastradalo je sedam zatvorenika, saopštila je uprava te zatvorske ustanove. Iz zatvora Altamira u državi Para pokušalo je da pobegne 16 zatvorenika kroz ventilacione instalacije. Njihovo kretanje su... »

©2018 Netmark d.o.o.