N1 Info

U eksploziji u Zagrebu povređena jedna osoba

N1 Info pre 22 sata
Jaka eksplozija uznemirila je građane Zagreba, a prema prvim informacijama jedna osoba je povređena, saopštili su nadležni. Kako je navedeno iz Štaba za upravljanje u hitnim situacijama, eksplozija se dogodila na adresi Kozari put IV. 193. „Usled… »

Među kandidatima za nove članove SANU Kusturica, Mijač, Marković, Stanić…

N1 Info pre 1 dan
Režiser Emir Kusturica nalazi se među kandidatima za nove članove Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), koja na jesen treba da izabere novo članstvo. Kusturica, kao i predsednik Matice Srpske pesnik Dragan Stanić, predloženi su za članstvo u… »

Gorbačov: Nadam se poboljšanju odnosa Rusije i Evropske unije

N1 Info pre 13 sati
Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov izrazio je nadu da će se poboljšati odnosi između Rusije i Evropske unije. Veze između sila krenule su silaznom putanjom nakon ruske aneksije Krima 2014. godine, nakon čega su sledila navodna planiranja… »

Aktivisti postavili bilbord s pamučnim plućima: Za koliko dana će pocrneti

N1 Info pre 15 sati
Grupa građana "Kreni - Promeni" postavila je kod Doma omladine u Beogradu bilbord sa velikim pamučnim plućima kako bi ustanovili za koliko će dana ona pocrneti. To će utvrditi zahvaljujući senzoru za merenje zagađenja, koji je takođe postavljen na… »

EU poziva ambasadora sa Kube da objasni zašto je potpisao pismo Bajdenu

N1 Info pre 15 sati
Evropska unija pozvala je svog ambasadora na Kubi Alberta Navara da objasni zašto je potpisao kontroverzno pismo američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, u kojem se od njega traži da ukine sankcije Havani i da počne da normalizuje odnose sa tom… »

Evropska zelena partija predložila ministarki Vujović mere za čistiji vazduh

N1 Info pre 20 sati
Evropska zelena partija saopštila je da je predala Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović dokument u kojem se predlažu mere za smanjenje i sprečavanje čestičnog i hemijskog zagađenja vazduha u Srbiji. „Ministarstvo i… »

Lider opozicije u Severnoj Makedoniji pozitivan na koronavirus

N1 Info pre 22 sata
Lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski objavio je da je pozitivan na kovid-19. On je na Fejsbuku (facebook.com/MickoskiHristijan) napisao da ima lakše simptome, ali i da je kovid-19 dobio iako je poštovao zdravstvene preporuke. „Nakon… »

Budi deo novog doba, budi pobednik!

N1 Info pre 24 sata
Mozzart, mesto koje spaja tradiciju i budućnost. U starom Rimu, borili su se za slobodu, za život, za nagradu. Bili su robovi, grešnici, slobodni ljudi, čak i carevi. I ljudi su im se divili. Slavili njihovu hrabrost, nosiili ih na rukama posle… »

Femić: Za slobodu se u ovoj zemlji treba boriti

N1 Info pre 1 dan
Urednik portala Nova.rs Ratko Femić izjavio je u Novom danu da je u našoj zemlji ugrožena sloboda medija, ali je ocenio da "ipak ima slobodnih redakcija". "Sloboda u ovoj zemlji nije nešto što vam je tek tako dato, za to se treba izboriti", istakao… »

BIRODI poziva REM da objasni razloge za uvođenje novih emitera u monitoring

N1 Info pre 1 dan
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da javnost upozna za razlozima uvođenja novih emitera u monitoring izveštavanja, a za šta nema zakonsko ovlašćenje. Postavlja se pitanje kako će biti… »

N1 Info, najnovije vesti »