N1 Info

Janjić: Neophodni novi modeli zaštite baštine uz međunarodne garancije

N1 Info pre 19 sati
Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić poručio je da su, nakon dvadeset posleratnih godina uništavanja svetinja SPC i kontinuiranog diskriminatorskog odnosa, koji nije zaustavljen, neophodni i novi, specijalni modeli zaštite baštine… »

Stari savski most nije ruglo za uklanjanje - sve glasnije najave njegove odbrane

N1 Info pre 20 sati
Izjava predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da Stari savski most nema nikakvu kulturnu ni istorijsku vrednost, te da ga je trebalo još davno srušiti ponovo je pokrenula polemiku u vezi sa njegovom sudbinom. Kao i ostatak gradske vlasti… »

Ponovo popravke u Grdeličkoj klisuri, nadležni kažu da "ispravljaju nedostatke"

N1 Info pre 20 sati
Deo autoputa kroz Grdeličku klisuru ponovo je propao, Iako se na licu mesta vidi da je skinut poslednji sloj asfalta na dužini od preko dva kilometra, u Koridorima Srbije tvrde da "nije reč ni o kakvoj popravci, već o radovima na otklanjanju uočenih… »

Ružice sa jabukama

N1 Info pre 21 sat
Jesen se jednostavno ne može zamisliti bez mirisa i ukusa jabuka i cimeta. Sastojci: ( 6 ružica) - 3 crvene jabuke - 2 kašike meda iil šećera - 1/2 kašičice cimeta - šoljica vode - lisnato testo - 3 kašičice džema od kajsija - 2 kašičice vode… »

Dejvid Džejson: Bio sam tek peti izbor za ulogu Del Boja

N1 Info pre 22 sata
Prvi put kada sam upoznao Del Boja imao sam 40 godina, počinje priču u svojim memoarima glumac Dejvid Džejson, zvezda legendarnih "Mućki". Sid Loterbi, producent emisije na kojoj smo zajedno radili, mi je doneo debelu kovertu i upitao me da li sam… »

Nemojte čekati da ogladnite da biste jeli

N1 Info pre 22 sata
Glad je najpouzdaniji pokazatelj da vaš metabolizam radi, ali iako je prirodna, ne bi trebala da bude jedini znak da je vreme za obrok. Ako jedete samo kada osjćate glad i pad energije, pa vas vaše telo "moli" da ga nahranite, onda biste mogli da… »

Bugarska se pridružila sporazumu sa SAD protiv učešća Kineza u razvoju 5G mreže

N1 Info pre 23 sata
Bugarska je potpisala sporazum sa SAD o bezbednosti bežične mreže 5G koji treba da obezbedi da u tome ne učestvuju kineske kompanije. Sporazum, nazvan "Čista mreža", juče su sa SAD na ceremoniji u Skoplju potpisali Severna Makedonija i Kosovo… »

Izborna komisija Gvineje proglasila pobedu aktuelnog predsednika Alfe Kondea

N1 Info pre 24 sata
Izborna komisija Gvineje saopštila je da je predsednik države Alfa Konde pobedio na predsedničkim izborima, osvojivši 59,49 odsto glasova. Prema navodima Državne nezavisne izborne komisije, vodeći opozicioni kandidat Selu Dalejn Dijalo osvojio je… »

Ublažene mere u nekoliko gradova Crne Gore, u Žabljaku se uvodi zabrana kretanja

N1 Info pre 24 sata
U Žabljaku će od ponedeljka biti uveden policijski čas zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tom gradu, dok će u nekoliko drugih gradova Crne Gore te mere biti ublažene. U Žabljaku, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, stopa… »

Reči i jezik konačno dobili svoj muzej u Vašingtonu

N1 Info pre 1 dan
Snazi reči i jezika, bilo u javnom obraćanju ili ličnom opisivanju sebe samih, posvećen je novi muzej koji se pod imenom "Planet Word" otvorio u Vašingtonu. Interaktivni eksponati podstiču posetioce da se okušaju u čitanju poznatih govora pomoću… »

N1 Info, najnovije vesti »