Svet, najnovije vesti

Otac osnivača „Vikiliksa“: Džulijan može umreti zbog torture

Sputnik pre 2 sata
Specijalni izaslanik UN za torturu Nils Melcer izjavio je da Džulijan Asanž pati zbog psihičke torture i njegovo zdravlje možda neće podneti dalja ispitivanja. Novo saslušanje povodom izručenja osnivača portala „Vikiliks“ zakazano je za 18… »

Čile paralisan: Širom zemlje masovne demonstracije i generalni štrajk (video)

Kurir pre 2 sata
U Čileu je masovnim demonstracijama širom zemlje i generalnim štrajkom započeo 26. dan protesta protiv socijalne nejednakosti. Hiljade ljudi su danas mirno šetale Santjagom, mašući zastavama Čilea, a sa njima su bile i domorodačke grupe Mapuče i… »

Tramp diktatorima: Dođite, ako je to dobro za američku privredu

N1 Info pre 2 sata
Američki predsednik Donald Trampa ponovio je da je spreman da razgovara sa svima, čak i sa diktatorima ako to može da bude od koristi za američku privredu. Tramp je u jednom govoru u Njujorku hvalio "zdravo stanje privrede" kao i svoju sposobnost da… »

Procureli novi detalji državnog udara u Boliviji. Evo ko stoji iza svrgavanja predsednika (foto)

Alo pre 2 sata
Za njega govore da je produžena ruka CIA. * Iza rušenja predsednika Eva Moralesa u boliviji stoji Srbin! * U pitanju je Srđa Popović, nekadašnji "otporaš" i produžena ruka CIA * On se već išlifovao u kreiranju obojenih revolucija širom sveta… »

Moralas: Meksiko mi je spasao život

RTV pre 3 sata
MEKSIKO SITI, LA PAZ - Evo Morales, bolivijski predsednik koji je podneo ostavku, rekao je danas nakon što je došao u Meksiko koji mu je dodelio azil, da mu je ta zemja "spasla život". Kako prenosi AP, Morales je po dolasku u Meksiko rekao da ne… »

Crna Gora je jedina zemlja Evrope koja je u ogromnom finansijskom riziku i preti joj "dužničko ropstvo"

Blic pre 3 sata
Crna Gora je jedina zemlja Evrope i jedina članica NATO-a koja se nalazi u navodnom riziku od dužničke zamke Kine, prenosi Radio Slobodna Evropa.… »

Ko je žena koja sada vlada Bolivijom

Sputnik pre 4 sata
Nakon ostavke predsednika Evo Moralesa i velikog dela članova njegovog kabineta, Žanin Anjez Čavez, druga potpredsednica Senata, privremeno će obavljati funkciju predsednika Bolivije, do raspisivanja novih izbora. Čavezova je preuzela i… »

Na obali Francuske 900 kilograma droge; Uhapšen mladić

B92 pre 3 sata
Skoro 900 kilograma droge, pretežno kokaina, nađeno je poslednjih nedelja na atlantskoj obali Francuske, saopštilo je Tužilaštvo u gradu Renu. Tužilaštvo je dodalo da su paketi s drogom nađeni od polovine oktobra do 4. novembra duž cele atlantske… »

Zabrinutost pred izbore: Opoziciona partija na meti hakera

B92 pre 3 sata
London -- Britanska opoziciona Laburistička partija dva puta se u roku od dva dana našla na meti hakera. Lider stranke Džeremi Korbin je tim povodom rekao da je veoma uznemiren, imajući u vidu da je u toku kampanja za izbore 12. decembra. Prvi… »

U Teheranu zatvorene sve osnovne škole

B92 pre 3 sata
Teheran -- Zbog visokog stepena zagađenja vazduha u Teheranu iranska vlada je odlučila da zatvori sve osnovne škole u prestonici, gradu od 10 miliona stanovnika. Gusti smog nadvio se nad glavnim gradom Irana, što je rezultat gustog saobraćaja i… »

Vesti dana »