Svet, najnovije vesti

Britanija: Revakcinacija bez AstraZeneke za mlađe od 40 god

Nova pre 3 sata
U Velikoj Britaniji će većina mlađih od 40 godina, koji su primili prvu dozu AstraZeneka vakcine, za drugu dozu dobiti drugo cepivo, kako bi se izbegao rizik od stvaranja krvnih ugrušaka. Britanska Agencija za bezbednost lekova saopštila je da su do… »

SZO: Prvo vakcinisati starije i osobe s rizikom, pa decu

Nova pre 3 sata
Svetska zdravstvena organizacija ocenila je da ne treba početi sa vakcinacijom dece protiv kovida-19 dok sve zemlje ne uspeju da vakcinišu starije osobe i populaciju pod rizikom. „Želimo ponovo da insistiramo na činjenici da prioritet treba da bude… »

Lukašenko ogorčen zbog tužbe protiv njega u Nemačkoj

N1 Info pre 3 sata
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ogorčen zbog krivične prijave podnete protiv njega u Nemačkoj u vezi sa nasilnim suzbijanjem protesta koji su izbili posle njegovog spornog reizbora u avgustu. Lukašenko je rekao da… »

Poslednji trzaj za spas avganistana: Vojska pokrenula kontraofanzivu protiv talibana u Baglanu!

Srbija danas pre 3 sata
Talibani nezadrživo nadiru. Avganistanske snage bezbednosti pokrenule su 7. maja kontraofanzivu u severnoj provinciji Baglan da bi preuzele područja koja su nedavno zauzeli talibani. Avganistansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su specijalne… »

Sukob izraelske policije i vernika u džamiji Al Aksa

RTV pre 4 sati
JERUSALIM - Palestinski vernici sukobili su se danas sa izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP. Sukobi su izbili kada se veliki broj… »

Uprkos svemu...

B92 pre 4 sati
Džo Bajden izjavio je danas da očekuje da će uskoro moći da se sastane sa Vladimirom Putinom, dodajući da se vreme i mesto njihovog susreta još ugovaraju. Obraćajući se novinarima u Beloj kući, Bajden je rekao da i dalje želi da se sastane sa… »

Šta pokazuju sudska dokumenta o slučaju koji je pokrenuo masovne proteste?

B92 pre 4 sati
Federalna velika porota u Mineapolisu podigla je optužnicu protiv četvorice policajaca koji su učestovali u hapšenju i umešani su u ubistvo Džordža Flojda. Oni su optuženi da su prekršili njegova građanska prava prilikom prošlogodišnjeg… »

„Uskoro neće imati čime da ratuju“: Vojska SAD se suočila sa novim problemom

Sputnik pre 4 sati
Oklopno vozilo američke vojske M2 „Bredli“ je zastarelo. Pentagon želi novo perspektivno vozilo koje će ispuniti brojne zahteve, od veštačke inteligencije do sposobnosti da funkcioniše su svim klimatskim uslovima i da ima velike mogućnosti… »

SZO: Moguće OI u Tokiju, format zavisi od kovida 19

Dnevnik pre 4 sati
ŽENEVA: Svetska zdravstvena organizacija (SZO) veruje da će se Olimpijske igre ovog leta održati u Japanu, a smatra da se mnoge odluke o njihovom formatu mogu doneti samo u poslednjem trenutku zbog nepredvidivih rizika od pandemije korona virusa… »

Ruska ratna mašinerija dobila najnovije pojačanje

Vesti online pre 4 sati
Nuklearna raketna podmornica „Kazanj“ modernizovanog projekta „Jasen M“ primljena je u sastav Ratne mornarice Rusije, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. „U Severodvinsku u preduzeću ‘Sevmaš’ pod rukovodstvom glavnog… »

Vesti dana »