Svet, najnovije vesti

Tragično otkriće uzdrmalo naciju: Pronađeno 59 tela, među kojima i tinejdžeri

Večernje novosti pre 18 minuta
OSTACI 59 tela otkriveni su u tajno iskopanim jamama u državi Gvanahuato u centralnom Meksiku koji beleži visoku stopu ubistava usled rata narko-bandi. Najmanje 10 tela su ženska, a većina je pripadala veoma mladim ljudima, čak i tinejdžerima, rekla… »

Škole se ne zatvaraju: Odlučeno na najvišem nivou! (foto)

Srbija danas pre 48 minuta
ECDC je preporučio da se deca u školi igraju zajedno, kako bi se izbegle posledice po njihovo zdravo odrastanje. Evropski centar za prevenciju i kontrolu zaraze (ECDC) je objavio sugestije za odvijanje nastave u školama tokom pandemije korona virusa i… »

Da li će on istrebiti koronu: Ruski lek protiv virusa "Favipiravir" dobio stalnu registraciju

Srbija danas pre 48 minuta
"Favipiravir" je nedavno uvršćen u spisak lekova od posebnog značaja. Lek protiv virusa korona "Favipiravir" dobio je stalnu registraciju, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja. Ministarstvo je u septembru dozvolilo ambulantnu primenu dva ruska… »

Broj preminulih u Evropi opada: U proseku mnogo manje ubija nego što je to bilo ranije

Srbija danas pre 42 minuta
Iako Evropa ponovo ima veliki problem sa pandemijom koronavirusa, raste broj zaraženih, vlade uvode nove blokade, ekonomije se gase - ipak postoji tračak nade, a to je da iako je virus i dalje smrtonosan, u proseku mnogo manje ubija nego što je to bilo… »

Ubijali su i mučili zarobljenike: Isplivao poverljivi izveštaj o australijskim vojnicima (video)

Srbija danas pre 42 minuta
Australijski specijalci bili su žedni krvi, ubijali su i klali civile u Avganistanu i zataškavali svoje zločine, stoji u poverljivom izveštaju koji je naručio načelnik generalštaba Angus Kembel. Australijski specijalci su mučili i ubijali… »

Gotovo da nema više "korona free" destinacija: Zaraza stigla i na ovaj arhipelag

Srbija danas pre 30 minuta
Granice zatvorene još u martu. Na Maršalskim ostrvima, jednom od retkih mesta na kojima nije bilo zaraženih korona virusom, zabeležena su prva dva pozitivna slučaja. Vlada ovog pacifičkog arhipelaga objavila je da dvoje radnika iz SAD imaju kovid-19… »

Vlasti u Filadelfiji preduzeli mere: Uveden policijski čas zbog nasilnih protesta (video)

Srbija danas pre 30 minuta
Vlasti Filadelfije su uvele policijski čas kako bi se stalo na kraj pljačkama i nasilju tokom noćnih protesta, koji su izbili nakon što je policija ubila jednog Afroamerikanca. Kako je saopšteno iz kancelarije gradonačelnika Filadelfije, policijski… »

Nižu se crne brojke: Indija prešla osam miliona zaraženih koronom!

Srbija danas pre 24 minuta
Indija kao druga najmnogoljudnija država i dalje se nalazi na drugom mestu u svetu po broju zaraženih ovom infekcijom, iza Sjedinjenih Država, gde je 8,8 miliona zaraženih. Indija je danas sa 49.881 novozaraženih korona virusom prešla brojku od osam… »

Jezivo! Pronađene tajne grobnice žrtava narko-bandi: Nađeni ostaci 59 tela, među kojima i žene i tinejdžeri

Srbija danas pre 18 minuta
Nadležni su alarmirale porodice nestalih osoba koje tragaju za rođacima. Ostaci 59 tela otkriveni su u tajno iskopanim jamama u državi Guanahuato u centralnom Meksiku koji beleži visoku stopu ubistava usled rata narko-bandi. Najmanje 10 tela su… »

Penzioner iz Švedske preti da će zaklati Dritana Abazovića

Nova pre 1 sat
Policija sumnjiči Rožajca R.Š. da je pretio Dritanu Abazoviću, a pošto ne živi u Crnoj Gori, zatražena je pomoć Interpola kako bi on bio uhapšen, piše portal CdM pozivajući se na Dan. U pretećoj poruci Abazoviću poručuje da će biti zaklan… »

Vesti dana »