Svet, najnovije vesti

Skidaju maske na leto? Velika Britanija će možda ublažiti mere u javnim objektima

Večernje novosti pre 5 sati
ZAŠTITNE maske za lice možda neće biti obavezne u zatvorenim javnim objektima tokom leta, rekla je danas visoka zvaničnica ministarstva zdravlja, doktorka DŽeni Hariz. Upitana da li će maske po zakonu i biti obavezne u javnim objektima ukoliko bi… »

Korona virus: Ne smanjuje se broj zaraženih u Srbiji, Amerika odobrava Džonson&Džonson vakcinu u jednoj dozi

Danas pre 6 sati
Uprkos novim dozama vakcina i sve većem broju vakcinisanih, stručnjaci u Srbiji upozoravaju na porast broja zaraženih, a Gana je postala prva država na svetu koja je dobila cepiva iz Kovaks programa namenjenog da olakša pristup siromašnijim… »

Rusija pooštrila zakone o novčanom kažnjavanju demonstranata i sajtova

Danas pre 6 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas nove zakone o pooštravanju novčane kazne za prekršaje demonstranata i za sajtove označene kao „strani agenti“. Prema novom zakonu, demonstranti proglašeni krivim za višestruko nepoštovanje… »

Montgomeri: SAD i dalje podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU

Danas pre 6 sati
‚‚Nova američka administracija podržava dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU i nada se da on vodi ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, zasnovanom na međusobnom priznanju“, izjavila je za Glas Amerike zamenica pomoćnika… »

Jedna od najgorih ekoloških katastrofa: Čišćenje na istočnom Mediteranu će trajati godinama (foto)

Večernje novosti pre 6 sati
JEDNA od najgorih ekoloških katastrofa na istočnom Mediteranu zahvatila je veliki deo obale Izraela i južnog Libana pošto je izliveni katran iz mora dospeo do kopna. Postoji bojazan da će za čišćenje biti potrebne godine. Hiljade dobrovoljaca i… »

Popunjeno 90 odsto kreveta: Atina uskoro bez ležaja na intenzivnoj nezi

Večernje novosti pre 6 sati
KREVETI u bolnicama na intenzivnoj nezi u bolnicama u Atini i okolini popunjeni su 90 odsto, rekao je danas ministar zdravlja Vasilis Kikilijas. I šefica naučnog odbora za intenzivnu negu i krevete u javnim bolnicama, Kotanidiou, specijalista za… »

Počela vakcinacija „sputnjikom Ve“: Vakcinu primio i sedamdesetdvogodišnji Meksikanac

Večernje novosti pre 6 sati
U MEKSIKU je počela vakcinacija stanovništva ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Prvi je vakcinisan 72-godišnji Francisko Betanso koji je novinarima rekao da se dobro oseća. „Savetovali su mi da u narednih 48 sati… »

Preko 30 hiljada zaraženih za jedan dan: Preminulo je 277 pacijenata

Večernje novosti pre 6 sati
ČAK 31.519 ljudi zarazilo se u Francuskoj za samo jedan dan od korona virusa. Istovremeno, preminulo je 277 pacijenata. Epidemija dobija na intezitetu, i pored toga što je na snazi policijski čas od čak 12 sati dnevno, a deca pritom ne idu u školu… »

Potpuno otvaranje do 5. Aprila? Izrael očekuje da svi građani budu vakcinisani

Večernje novosti pre 6 sati
IZRAEL planira da potpuno otvori ekonomiju do 5. aprila, nakon što budu vakcinisani svi građani koji ispunjavaju uslove, a u planu je otvaranje fabrika za proizvodnju vakcina kompanija Fajzer i Moderna u Izraelu, otkrio je danas premijer Benjamin… »

Sprema se udar na Rusiju, EU doživela fijasko! Lazanski objasnio sve o novom sukobu Moskve i Brisela

Večernje novosti pre 6 sati
NA SASTANKU visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žosepa Borelja i šefova diplomatija zemalja članica odlučeno je da se uvedu sankcije protiv ruskih zvaničnika za koje Brisel tvrdi da su odgovorni za represiju nad liderom… »

Vesti dana »