Svet, najnovije vesti

Tri osobe ubijene u pucnjavi u Oklahomi

Vesti online pre 4 minuta
Najmanje tri osobe ubijene su u pucnjavi u supermarketu „Volmart“ u Oklahomi u SAD, prenosi RT. Iako je prvobitno javljeno da je napadač u bekstvu, naknadno je saopšteno da je on jedan od ubijenih.… »

Srpski studenti hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu

B92 pre 3 minuta
Protesti u Hongkongu ne jenjavaju, a u žarištu sukoba našli su se i studenti iz Srbije. Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od deset studenata koji su se našli u Kini u vreme demonstracija, rekao je za Prvu TV da… »

Bolivija: U nekoliko gradova nestašica hrane i goriva

B92 pre 10 minuta
La Paz -- Stanovnici nekoliko bolivijskih gradova prijavili su u ponedeljak nestašicu hrane i benzina zbog protesta pristalica svrgnutog predsednika Eva Moralesa. Privremena vlada Bolivije saopštila je da su njeni napori na snabdevanju La Paza suočeni… »

Pucnjava u Oklahomi: Napadač otvorio vatru ispred supermarketa, ima mrtvih

Večernje novosti pre 16 minuta
Napadač, koji je među stradalima, otvorio je vatru ispred supermarketa “Volmart” u gradiću Dankan. TRI osobe su poginule u pucnjavi u američkoj državi Oklahoma, saopštila je policija, prenose američki mediji. Napadač, koji je među stradalima… »

Doživeo najgoru noćnu moru: Ronilac hteo da istraži divne pećine, a onda je jedan susret sve promenio! 60 sati je bio…

Kurir pre 22 minuta
Prošle su dve godine otkako je Sisko Grasija prošao kroz najgoru noćnu moru jednog ronioca. Bila je sredina aprila 2017. godine kada je ovaj profesor geologije, inače iskusni ronilac, skočio u tople vode kod Majorke na rutinsko ronjenje. Grasija je… »

Spektakularno bekstvo demonstranata koje je policija opsela u Hong Kongu

Novi magazin pre 21 minut
Desetine hongkonških demonstranata koje je policija opsela u kampusu Univerziteta, uspele su da danas pobegnu pošto je pao mrak, dok Peking preti da će "rešiti političku krizu" na toj svojoj autonomnoj teritoriji na jugu. Pod opasdom policije koja je… »

OSCE: Izbori u Bjelorusiji zasjenjeni ozbiljnim ograničenjima sloboda

Al Jazeera pre 21 minut
Građane se poticalo da glasaju za kandidate koje je predložila vlast, naveo je predstavnik OSCE-a. Parlamentarne izbore u Bjelorusiji prošlog vikenda zasjenila su "ozbiljna ograničenja osnovnih sloboda", objavila je u ponedjeljak Organizacija za… »

Njemačka povećava izdvajanja za odbranu

Al Jazeera pre 22 minuta
Iz procjena proizlazi da će za svrhe odbrane odvojiti ukupno 50,25 milijardi eura, što je približno 1,42 posto BDP-a. Njemačka će u sljedećoj godini povećati svoje odbrambene izdatke na približno 1,4 posto BDP-a, čime se brže od najavljenog… »

„Gasprom“ postavio uslove „Naftogasu“ za nastavak tranzita gasa

Sputnik pre 22 minuta
Ruska kompanija „Gasprom“ uputila je zvaničan predlog za produženje sporazuma o tranzitu gasa kompaniji „Naftogas Ukrajina“. U saopštenju ruske kompanije se navodi da je ona spremna da sklopi novi ugovor na godinu dana, s obzirom na predviđenu… »

Putin i Makron imali važan razgovor: A ovo je bila glavna tema dva predsednika

Kurir pre 20 minuta
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini uoči samita Normandijske četvorke u Parizu, koji treba da bude održan 9. decembra, saopštila je pres služba Kremlja. Putin i Makron… »

Vesti dana »