Svet, najnovije vesti

Snažno nevreme na severnom Jadranu: Grad tukao širom Istre Zabeleženo 4 hiljade munja (video)

Blic pre 7 sati
Hladni front doneo je jače pogoršanje vremena na kopnu i na severnom Jadranu. Jače grmljavinsko nevreme s gradom zahvatilo je veliki deo Istre, od Umaga preko centralne Istre pa sve do istočne obale. Sve je bilo praćeno izraženom grmljavinskom… »

Odlične vesti za srpske turiste: Grčka sutra popušta mere i otvara plaže

Blic pre 7 sati
Muzeji u Grčkoj biće od sledeće nedelje ponovo otvoreni za posetioce, što je dan pre zvaničnog početka turističke sezone 15. maja, saopštile su vlasti danas. Mesta poput Akropoljskog muzeja zatvorena su od sredine novembra, kada je uvedena druga… »

Grčka sutra ponovo otvara privatne plaže, sledeće nedelje muzeje

Danas pre 7 sati
U Grčkoj se sutra ponovo otvaraju privatne plaže, a muzeji iduće nedelje, najavili su danas zdravstrveni zvaničnici koji pripremaju otvaranje turističke sezone 15. maja. Muzeji će biti otvoreni 14. maja, bioskopi na otvorenom 21. maja sa smanjenim… »

Sahranjena Zulu kraljica

Danas pre 7 sati
Privatna ceremonija u južnoafričkoj provinciji Kraljica plemena Zulu Mantfombi Dlamini-Zulu (65), koja je iznenada preminula prošle nedelje, sahranjena je na privatnoj ceremoniji u južnoafričkoj provinciji KvaZulu-Natal. Ona je u martu bila izabrana… »

Ubrzaće vakcinaciju: Meksiko želi i vakcinu „Sputnjik Lajt“

Večernje novosti pre 7 sati
Foto: Rossiйskiй fond prяmыh investiciй (RFPI) „Birmeks“ je ove nedelje predstavio 'Koferpisu' dokumentaciju vakcine 'Sputnjik Lajt', koja će biti predata na razmatranje i autorizaciju za hitnu upotrebu u Meksiku. To bi trebalo da ubrza proces… »

Dramatičan snimak iz Amerike: Demonstranti i prolaznici potežu oružje jedni na druge (video)

Večernje novosti pre 6 sati
Foto: Printscreen/Tviter Naoružana grupa na snimku uperila je oružje na vozača kamioneta koji takođe drži pištolj u ruci. Potom se na snimku vidi kako naoružani demonstranti govore „baci oružje“ i u jednom trenutku obaraju vozača na zemlju… »

Lukašenko objavio: Belorusija je razvila svoju vakcinu protiv korone

Večernje novosti pre 6 sati
Foto: RIA.ru - Juče smo dobili svoju vakcinu u epruveti - belorusku. Drugu, drugačiju od one koju danas kupujemo. Ono što lekari nazivaju živom vakcinom - rekao je Lukašenko, prenela je beloruska agencija BelTA. Lukašenko je podsetio na negativne… »

Sinofarm ponudio podršku Kovaks programu za obezbeđivanje vakcina siromašnim zemljama

Blic pre 8 sati
Kineska državna kompanija Sinofarm ponudila je značajnu podršku programu Kovaks za obezbeđivanje vakcina protiv Kovida-19 uglavnom siromašnim zemljama, izjavio je danas zvaničnik SZO nakon što je globalno zdravstveno telo dalo hitno odobrenje za… »

Mladić (20) nožem izbo dečka (21) svog bivšeg partnera, pa njegovo telo bacio u reku osuđen na 12 godina zatvora

Blic pre 8 sati
Županijski sud u Zagrebu osudio je Ivana Šipoša (20) na 12 godina zatvora jer je 7. marta prošle godine nožem ubio novog dečka svog bivšeg partnera (21). Njemu je određen istražni zatvor jer je osuđen na više od pet godina zatvora, a mora… »

Lideri EU: Ključni problem su proizvodnja i zabrana izvoza vakcina, a ne intelektualna svojina

Danas pre 7 sati
Lideri Evropske unije su danas izjavili da ključne prepreke za masovnu isporuku vakcina protiv korona virusa nisu prava intelektualne svojine, već zabrane izvoza i nedovoljni kapaciteti za njihovu proizvodnju. Na dvodnevnom Socijalnom samitu EU koji je… »

Vesti dana »

SZO odobrila Sinofarm vakcinu

Danas pre 10 satijoš 2 povezane

Na današnji dan, 8.maj

B92 pre 17 minutajoš 1 povezana