Svet, najnovije vesti

Još 711 novih slučajeva zaraze koronavirusom u BiH, preminulo 17 osoba

N1 Info pre 1 sat
U Bosni i Hercegovini je u prethodna 24 sata registrovano 711 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 17 osoba. U Federaciji Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata registrovano je 510 novozaraženih koronavirusom, a prijavljeno je i deset… »

Masovno bekstvo iz zatvora na Haitiju, pobeglo više od 400 zatvorenika

RTS pre 1 sat
Više od četiristo zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Haitiju, a vlasti su saopštile da je poginulo 25 osoba. Policija je ubila vođu jedne bande, a poginuo je i upravnik zatvora. Vlasti Haitija su juče objavile broj zatvorenika koji su pobegli iz… »

Džaferović i Komšić uputili poruke građanima BiH povodom Dana nezavisnosti BiH, koji RS ne priznaje

Danas pre 1 sat
Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ove godine nisu, zbog pandemije korona virusa, organizovali tradicionalni prijem već su poslali poruku građanima BiH povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, koji se obeležava u… »

Nema mira u mjanmaru: Policija ispalila gumene metke na demonstrante, jedna žena stradala (foto)

Kurir pre 1 sat
Policija je i danas intervenisala protiv demonstranata na ulicama brojnih gradova Mjanmara, a jedna žena je smrtno stradala u gradu Monvaja, objavili su lokalni mediji nakon što je izaslanik UN u toj zemlji pozvao svetsku organizaciju da primeni "sva… »

U Hrvatskoj potvrđena dva slučaja južnoafričkog soja korona virusa

Danas pre 1 sat
U Hrvatskoj su zabeležena dva slučaja zaraze južnoafričkim sojem korona virusa, objavljeno je danas u Zagrebu. Epidemiološkinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Goranka Petrović izjavila je za N1 da su „rezultati sekvencioniranja uzoraka… »

Eksplozija u Zagrebu, ima povređenih, oštećena zgrada

Nova pre 1 sat
U Zagrebu je danas oko podneva odjeknula snažna eksplozija. Javna vatrogasna stanica Grada Zagreba oko 12 sati primila je dojavu o eksploziji u Zagrebu, javila je Kancelarija za upravljanje u hitnim situacijama. Usled detonacije oštećen je objekat, a… »

Najveći grad Novog Zelanda ponovo uvodi potpuni lokdaun zbog korone

Danas pre 1 sat
U novozelandskom gradu Oklandu ponovo se uvode mere zatvaranja u trajanju od najmanje sedam dana posle otkrića novih slučajeva kovida-19, objavila je danas novozelandska premijerka Džasinda Ardern. Novo zatvaranje uvodi se manje od dve nedelje posle… »

Ameri opet čačkaju Ruse: Dva strateška bombardera B-1B Lansers pokušala da se ušunjaju iz Norveške

Kurir pre 1 sat
Dva strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B Lansers izvela su prvu provokaciju protiv Rusije iz Norveške. Pentagon je potvrdio da su njihovi nosači raketa izvršili prvu zajedničku misiju za obuku „taktičke integracije“ sa norveškim… »

Hapšenje u Skoplju, putovali sa lažnim PCR testovima

Nova pre 1 sat
Na Međunarodnom aerodromu Skoplje je sa falsifikovanim PCR testovima uhvaćeno devet putnika, među kojima su i državljanka Bosne i dva švajcarska državljana, saopštilo je tužilaštvo. Protiv svih devet osoba, šest makedonskih državljana, dva… »

Američki piloti videli cilindrični objekat koji se kretao super brzo, kontrola leta potvrdila autentičnost snimka

Luftika pre 1 sat
Nekoliko američkih federalnih službi potvrdilo je da su piloti na jednom od komercijalnih letova videli NLO kako velikom brzinom preleće iznad njihovog aviona na jugozapadu SAD, izvestilo je više američkih medija. Piloti na letu 2292 „Amerikan… »

Vesti dana »