Svet, najnovije vesti

Da li je Olaf Šolc, „prirodni” naslednik Angele Merkel

Politika pre 45 minuta
BERLIN - Olaf Šolc, kandidat SPD za kancelara uspeo je ono što su mnogi u Nemačkoj do juče smatrali nemogućim, a to je da socijaldemokrate „vrati iz mrtvih” i trenutno ima najbolje šanse za formiranje nove nemačke vlade. Najstarija nemačka… »

Moguća promena premijera u Crnoj Gori, ali i novi izbori

Danas pre 1 sat
Stav Građanskog pokreta URA i njenog predsednika Dritana Abazovića koji kaže da „nije siguran da su blizu rešenja“ vezano za dogovor Demokrata i Demokratskog fronta, mogao bi da bude uvod u dva moguća scenarija – drugačiju raspodelu ponuđenih… »

Ruski diplomata o ugovoru između Mađarske i „Gasproma“: Niko nema pravo da zapoveda Budimpešti

Sputnik pre 1 sat
Odluka Mađarske da izabere nove rute za isporuku ruskog gasa je optimalna, niko nema pravo da zapoveda Budimpešti, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov. „Ako se ranije ruski gas isporučivao Mađarskoj preko Ukrajine, sada su… »

Poljska vlada zatražila produženje vanrednog stanja na granici sa Belorusijom

Nova pre 1 sat
Poljska vlada zatražila je od predsednika države Andžeja Dude da zbog sve većeg talasa izbeglica potpiše produženje vanrednog stanja na granici sa Belorusijom za još 60 dana, što će morati još da odobri Sejm poljskog parlamenta. „Vlada je na… »

Sve Makronove neprijatnosti: Šamari, gađanje jajima i kovid potvrda na Tviteru

Nova pre 1 sat
Francuski predsednik Emanuel Makron na vlast je došao u maju 2017. godine. Period od četiri godine obeležile su brojne neprijatne situacije i incidenti u kojima je Makron bio vinovnik ili slučajna žrtva. U junu ove godine francuski predsednik… »

Britanija osudila lansiranje rakete Severne Koreje

Nova pre 1 sat
Velika Britanija osudila je danas Severnu Koreju zbog ispaljivanja balističke rakete i pozvala Pjongjang da se vrati razgovorima sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom o denuklearizaciji. „Britanija osuđuje odluku Severne Koreje da ispali… »

Piše Željko Pantelić: Upravljati Rimom nije teško, nego uzaludno

Nova pre 1 sat
Upravljati Rimom nije težak koliko uzaludan posao. Večni grad je u poslednjih 70 godina bio žrtva zemljišnih i građevinskih špekulacija enormnih razmera koje su u sadejstvu sa endemskom korupcijom i birokratskim dinusaurom, koji broji gotovo 50… »

Pokrenut novi krivični postupak protiv Alekseja Navaljnog

Nova pre 1 sat
Ruski istražni odbor pokrenuo je novi krivični postupak protiv ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i njegovih saveznika, navodi se u današnjem saopštenju ovog tela. Odbor je rekao da istražuje Navaljnog zbog sumnje da je zajedno sa svojim… »

Policija u Engleskoj na ulici upucala retkog belog jelena VIDEO

Nova pre 56 minuta
Policija u Engleskoj upucala je i ubila retkog belog jelena nakon što su ga građani Butla videli kako luta ulicama. Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA) saopštilo je da je savetovalo policiju da „ostavi jelena na… »

Rusija upozorava na rizik: AUKUS će podstaći druge zemlje na kupovinu nuklearnih podmornica

Sputnik pre 56 minuta
Partnerstvo Amerike, Velike Britanije i Australije AUKUS povećaće tenzije u regionu i podstaći će niz država da nabave nuklearne podmornice, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov. Ranije je… »

Vesti dana »