Svet, najnovije vesti

U Češkoj od korone umrlo više od 20.000 ljudi

Nova pre 1 sat
U Češkoj, zemlji od 10,7 miliona stanovnika, broj žrtava od početka izbijanja pandemije koronavirusa prešao je 20.000. Više od 90 odsto njih stariji su od 65 godina. Porast broja umrlih za godinu dana sličan je bilansu iz 1945. godine, kada je… »

Ameri dobili još jednu vakcinu: FDA odobrila cepivo Džonson i Džonson za starije od 18 godina

Kurir pre 1 sat
Savetnici za vakcine pri Američkoj agenciji za hranu i lekove (FDA) odobrili su juče upotrebu vakcine kompanije Džonson i Džonson protiv korona virusa, javio je CNN. FDA i Odbor za biološke proizvode su javno glasali da se vakcina odobri za hitne… »

Masovno bekstvo iz zatvora na Haitiju, pobeglo više od 400 zatvorenika

RTS pre 55 minuta
Više od 400 zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Haitiju, a vlasti su saopštile da je poginulo 25 osoba. Policija je ubila vođu jedne bande, a poginuo je i upravnik zatvora. Vlasti Haitija su juče objavile broj zatvorenika koji je pobegao iz zatvora u… »

U Češkoj preko 20.000 preminulih u pandemiji kovid-19

N1 Info pre 50 minuta
U Češkoj od 10,7 miliona stanovnika broj žrtava od početka izbijanja pandemije kovid-12 prešao je 20.000, više od 90 odsto njih su stariji od 65 godina i porast broja umrlih za godinu dana sličan je kao 1945. godine kada je završio Drugi svetski… »

Novi izveštaj NATO-a: Rusija ima idealno oružje protiv dronova

Večernje novosti pre 1 sat
RUSKI protivvazduhoplovni raketni sistemi „Pancir S“ su idealno sredstvo za borbu protiv vojnih bespilotnih letelica, navodi se u izveštaju NATO-a. Ističe se da je „Pancir S“ prvobitno je bio napravljen za preciznu zaštitu od aviona i… »

Sedmodnevni karantin: Lokdaun u Oklandu zbog jednog slučaja kovida

Večernje novosti pre 56 minuta
PREMIJERKA Novog Zelanda DŽasinda Ardern najavila je da će od sutra biti uveden sedmodnevni lokdaun u najvećem gradu, dvomilionskom Ouklandu zbog pojave jednog slučaja kovid-19 nepoznatog porekla. Ostatak zemlje biće pod režimom restrikcija 2… »

Ponovo su korona-fri država: Nemaju niti jedan novi slučaj, dozovljene žurke i sportski događaji

Srbija danas pre 1 sat
Australija je dozvolila u pojedinim država zabave, kao i gužve na sportskim događajima. Život širom Australije polako se približava normalnom pre-pandemijskom stanju, budući da su Novi Južni Vels i države Južne Australije dozvolile zabave, a… »

U zadnji čas! Zaustavljen novi napad na Siriju: Otkriveno zašto američki pilot nije ispalio raketu

Srbija danas pre 1 sat
Ministar odbrane Lojd Ostin zahvalio se Iraku na pomoći u napadu, a onda je stigao odgovor iz Bagdada. Izveštaji medija otkrili su nove detalje o američkom vojnom udaru koji je u petak bio usmeren na cilj u Siriji, ukazujući na to da je drugi napad… »

"Zlatni Tramp" osvanuo na Floridi: Ljudi gledali u čudu, fotkali se, a neki su prizor žestoko osudili (foto/video)

Srbija danas pre 1 sat
Ko stoji iza ovoga? Pozlaćena statua bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u prirodnoj veličini odevena u šorc na kom je oslikana američka zastava i sa crvenim japankama pojavila se na konferenciji Konzervativnog odbora za političku akciju… »

Odobren Bidenov plan pomoći od 1.900 milijardi dolara

Al Jazeera pre 2 sata
Pomoć će biti namijenjena za plaćanje vakcina i medicinske opreme i za novi krug hitne finansijske pomoći zbog krize. Američki predsjednik Joe Biden izvojevao je prvu zakonodavnu pobjedu kada je rano u subotu Zastupnički dom Kongresa SAD-a usvojio… »

Vesti dana »