Svet, najnovije vesti

Putin: „Lider“ će biti bez premca /video/

Sputnik pre 1 sat
Rusija ima najmoćniju nuklearnu flotu ledolomaca i razvijaće je i dalje, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin. „Imamo najmoćniju flotu ledolomaca i razvijamo je. U skorijoj budućnosti ćemo izgraditi još nekoliko novih moćnih ledolomaca… »

Naučnici zanemeli pred devojčicom za koju tvrde da je prvi dokazani slučaj reinkarnacije

Luftika pre 2 sata
Verujete li vi gospodo u reinkarnaciju? Već ste živeli, proživeli prošli život, a nakon toga vaš duh preuzeo je drugi oblik, zaposeo je drugo telo. Mnogi će za reinkarnaciju reći da nema veće budalaštine, da je naučno neutemeljena, ali ona je… »

Najmanje pet mrtvih u dve eksplozije u osetljivom regionu

Vesti online pre 2 sata
Najmanje pet osoba je poginulo, a šest ih je povređeno u dve eksplozije u zapadnom delu Kabula, sapštilo je avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Eksplozije su se danas dogodile u delu grada u kojem većinu stanovništva čini manjinska… »

„Špigl“: Nemačka zapretila „Telegramu“ kaznom u iznosu do 55 miliona evra

Sputnik pre 2 sata
Mesindžeru „Telegram“ u Nemačkoj prete kazne do 55 miliona evra zbog nepostojanja kontakt osobe za komunikaciju sa državnim službama i nedovoljnih mera za borbu protiv sadržaja kojima se krši zakon, piše „Špigl“. Kako se navodi u članku… »

Korona i ružičasti slon: Vlada se ne šali

B92 pre 1 sat
Bundestag je glasao za produženje pandemijskog vanrednog stanja u Nemačkoj za tri meseca - do septembra. U utvrđivanju osnova za tu odluku postoje ozbiljni problemi - smatra Saša Bojić u svojoj analizi za Dojče vele. Nemačko ministarstvo zdravlja… »

U Geteborgu izložene fotografije palestinske dece ubijene u izraelskim napadima

N1 Info pre 1 sat
U gradu Geteborgu u Švedskoj na ulici su izložene fotografije šezdeset devetoro palestinske dece koja su ubijena u napadima Izraela na istočni Jerusalim i Gazu. Ovu akciju na gradskom trgu organizovalo je Udruženje Palestinaca u Švedskoj… »

Na Dan demokratije suzavacem na demonstrante FOTO

B92 pre 1 sat
Abudža -- Policija je bacila suzavac i privela više demonstranata u nigerisjkim gradovima Abudži i Lagosu tokom današnjih demonstracija. Građani su ogorčeni masovnim otmicama tokom 10-godišnje pobune islamista, a razbijanje protesta u oktobru… »

Istovario 80 hiljada novčića na travnjak: "Ovo ti je zadnja rata alimentacije" FOTO

B92 pre 2 sata
Otac tinejdžerke iz Virdžinije poslednju ratu alimentacije platio je istovarivši 80 hiljada novčića na travnjak kuće u kojoj mu žive bivša žena i ćerka. Majka i njena ćerka pokupile su novčiće i 800 dolara odlučile da doniraju centru za… »

Teksas: Pucnjava u Ostinu, najmanje 12 povređenih

B92 pre 2 sata
Ostin -- Zvaničnici u teksašom gradu Ostinu saopštili su da je u jutrošnjoj pucnjavi u centru grada ranjeno najmanje devetoro ljudi. Služba hitne pomoći je saopštila da je najmanje 12 pacijenata lekarski zbrinuto ili transportovano do lokalnih… »

Širom Španije protesti: Tuga i bes; "Dosta je" FOTO/VIDEO

B92 pre 2 sata
Hiljade ljudi protestvovalo je na ulicama Španije izražavajući tugu i bes nakon što su spasioci u vodama oko Tenerifa pronašli telo devojčice (6) vezano sidrom. Spasioci nastavljaju potragu za mlađom sestrom, jednogodišnjom Anom, nakon pronalaska… »

Vesti dana »