Svet, najnovije vesti

Saudijska arabija kleči na kolenima: Sve se promenilo, sada mole i preklinju Irance za jednu stvar, ali Teheran dobro pamti!

Srbija danas pre 8 sati
Pregovori su u toku, ostaje da se vidi hoće li doći do nekog velikog dogovora. Brigadni general Ali Fadavi, zamenik vrhovnog komandanta Iranske revolucionarne garde, rekao je da "tvorci rata u Jemenu mole Iran da izađe iz krize". Ne imenujući… »

Umro tokom intimnog odnosa sa ljubavnicom: Povređena žena ga sahranila i učinila nešto neočekivano

Srbija danas pre 8 sati
Njegov sin stao je na stranu svoje majke, ali je ostatak porodice napravio haos. Kada je jedan čovek nedavno umro, njegova žena je odlučila da na njegov nadgrobni spomenik ne ureže standarnu poruku koju ljudi ostavljaju svojim voljenima. Naime, nakon… »

Tenzije Još uvek traju: Makron ljut zbog podmornica - ne odgovara na pozive australijskog premijera

Srbija danas pre 7 sati
Kanbera je najavila nabavku najmanje osam podmornica na nuklearni pogon od Amerikanaca ili Britanac. Premijer Australije Skot Morison je na zasedanju Generalne skupštine UN priznao da je nastojao u više navrata da kontaktira sa francuskim predsednikom… »

Ukidaju sve mere protiv korone: Podaci koje je video ceo svet su razlog svemu

Srbija danas pre 7 sati
Najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida primilo je 76 posto svih Norvežana. Norveška će u subotu ukinuti sve restriktivne mere uvedene zbog pandemije koronavirusa, objavila je danas vlada. – Prošao je 561 dan otkad smo uveli najstrožije mere u… »

Abbas postavio ultimatum Izraelu u Ujedinjenim narodima

Al Jazeera pre 9 sati
Palestinski predsjednik rekao je da će ako Izrael ne okonča okupaciju Zapadne obale, istočnog Jerusalema, teritorija osvojenih u ratu 1967. godine razmotriti povlačenje priznanja te države. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je, u neuobičajenom… »

Pućdemon pušten iz zatvora na Sardiniji

Novi magazin pre 8 sati
Bivši katalonski lider Karles Pućdemon pušten je iz pritvora u Italiji, nakon odluke sudije da može na slobodi da čeka saslušanje 4. oktobra o izručenju Španji, koja ga tereti za pokušaj otcepljenja Katalonije. Pućdemon je na Sardiniji trebalo… »

Nož u leđima NATO-a, poniženje Evrope i napad na Kinu: Čemu služi AUKUS?

Sputnik pre 8 sati
Rat žestokim rečima već je otpočeo. Ako se Australija usudi da provocira Kinu, poručeno joj je iz Pekinga, „Kina će je nemilosrdno kazniti... Australija treba da se pripremi za najgore“. Dok je istim povodom Francuska optužila Australiju i… »

Ruski avioni uleteli na ukrajinsku vojnu vežbu: Panika u Kijevu (video)

Pravda pre 9 sati
Komanda vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine navela je da su ruski izviđački avioni navodno narušili vazdušni prostor uletevši u zonu vojne vežbe u Crnom morum saopšteno je na Fejsbuk stranici Komande. U izveštaju se napominje da su avioni… »

Kako će Amerika da zabrani Rusiji pristup Atlantskom okeanu?

Vesti online pre 9 sati
Kolumnista lista „Biznis insajder“ Kristofer Vudi izložio je svoje viđenje o tome na koji način Amerika planira da Rusiji zabrani pristup Atlantskom okeanu. – Pomoću avionske vojne baze Keblavik kod grada Rejkjavik američki avioni će… »

EU optužila Rusiju

B92 pre 8 sati
Brisel -- Neke od država članice EU primetile su zlonamerne sajber aktivnosti, zajednički označene kao ”Goustvrajter”, i povezivale ih sa ruskom državom. EU je osudila ove sajber aktivnosti, pozvala na njihovo trenutno prekidanje, a Rusku… »

Vesti dana »