Svet, najnovije vesti

Bugarska odgovara Makronu: Nismo ljudi drugog reda

Vesti online pre 1 sat
„Stanovništvo Istočne Evrope ne može se smatrati ljudima drugog reda“, izjavio je ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov, komentarišući reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da on više voli migrante iz Afrike, nego ukrajinske i… »

„Idemo u rat sa Izraelom“

Vesti online pre 1 sat
Palestinska grupa Islamski džihad (PIJ) saopštila je danas da se priprema za rat sa Izraelom, nakon što su izraelske snage izvele atentat u zoru na jednog od visokih vođa te terorističke grupe u severnom delu pojasa Gaze. „Ovi teroristički… »

Galić: BiH ne može da se izbori sa prilivom migranata

Dnevnik pre 1 sat
SARAJEVO: Šef granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, upozorio je danas da pripadnici te službe ne mogu da se izbore sa "prilivom migranata duž istočne granice zemlje sa Srbijom" i da situacija lako može eskalirati i ugroziti ukupnu… »

Tramp diktatorima: Dodjite ako je to dobro za američku privredu

Radio sto plus pre 1 sat
Američki predsednik Donald Trampa ponovio je danas da je spreman da razgovara sa svima, čak i sa diktatorima ako to može da bude od koristi za američku privredu. Tramp je u jednom govoru u Njujorku hvalio "zdravo stanje privrede" kao i svoju… »

Morales stigao u Meksiko, u La Pazu sukobi njegovih pristalica i protivnika

N1 Info pre 2 sata
Bivši predsednik Bolivije Evo Morales zahvalio je predsedniku Meksika Andresu Manuel Lopez Obradoru što mu je azilom spasao život, dok se njegove pristalice i protivnici i dalje sukobljavaju u La Pazu. "Predsednik Meksika mi je spasao život. Boli me… »

Tramp poručio: Sastajem se sa svima, pa i sa diktatorima - dođite ako je to dobro za američku privredu

Kurir pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp ponovio je danas da je spreman da razgovara sa svima, čak i sa diktatorima ako to može da bude od koristi za američku privredu. Tramp je u jednom govoru u Njujorku hvalio "zdravo stanje privrede" kao i svoju sposobnost… »

Trump najavio da je na meti treći čovjek u lancu komande ISIL-a

Al Jazeera pre 1 sat
Američki predsjednik kaže kako SAD zna lokaciju trećeg čovjeka u lancu komande ISIL-a, ali nije otkrio o kome se radi. Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da Sjedinjene Države znaju lokaciju na kojoj se krije treći čovjek u… »

Kipar: Crkva spremna da vrati „nepodobnu“ donaciju

Vesti online pre 1 sat
Kiparska pravoslavna crkva saopštila je danas da je spremna da malezijskom finansijeru u bekstvu Lou Taeku Džou vrati donaciju od 310.000 evra ako istraga o bogatim pojedincima kojima je dodeljen kiparski pasoš u okviru unosnog investicionog programa… »

Pristlice Socijalističke partije u Venecueli na ulicama u znak podrške Moralesu

Novi magazin pre 1 sat
Hiljade pristlica Socijalističke partije u Venecueli okupile su se na ulicama Karakasa u znak podrške bivšem predsedniku Bolivije Evu Moralesu. Simpatizeri venecuelanskih socijalista, koje su oni pozvali na marš, izašli su na ulice nakon što je… »

Češka od SAD kupuje 12 vojnih helikoptera

Sputnik pre 1 sat
Češki ministar odbrane Lubomir Metnar izjavio je danas da vlada te zemlje namerava da do kraja godine sa američkom vladom potpiše sporazum o kupovini 12 vojnih helikoptera. Sporazum je vredan 631 milion američkih dolara, rekao je Metnar. Helikopteri… »

Vesti dana »