Svet, najnovije vesti

Ko je novi vođa Al Kaide?

B92 pre 1 dan
Teroristička organizacija Al Kaida se sprema da ponovo postane pretnja svetu kao što je to bila tokom napada na Njujork 11. septembra 2001. Razlog je dolazak nemilosrdnog vođe koga zovu "Mač osvete" i za koga obaveštajne službe kažu da je gori od… »

Većina republikanaca podržava Trampa za predsedničku kandidaturu

Politika pre 1 dan
Ukoliko odluči da se kandiduje, Donald Tramp će ubedljivo da pobedi u trci za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024. godine, izjavio je republikanski senator Mit Romni. Romni važi za jednog od najvećih Trampovih protivnika unutar… »

Rusija pooštrila zakone o novčanom kažnjavanju demonstranata i sajtova

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je nove zakone o pooštravanju novčane kazne za prekršaje demonstranata i za sajtove označene kao „strani agenti”. Prema novom zakonu, demonstranti proglašeni krivim za višestruko nepoštovanje… »

113+: U budućnosti kombinovana vakcina?; Belorusija počinje da proizvodi Sputnjik V

B92 pre 1 dan
Prema podacima SZO, globalna smrtnost od kovida 19 je u periodu od 15. do 21. februara smanjena za 20 odsto u odnosu na prethodni jednonedeljni prosek. Tendencija pada smrtnosti traje već šest nedelja za redom, navodi se u redovnom nedeljenom izveštaju… »

Endru Kuomo – uspon i pad „pandemijskog heroja”

Politika pre 1 dan
Njujorški guverner mesecima je na udaru kritike zbog mera koje je sproveo u staračkim domovima i prikrivanja velikog broja smrtnih slučajeva u tim ustanovama. Specijalno za Politiku Nju Džerzi – Njujorški državni tužilac Letiša Džejms objavila… »

Moli Montgomeri: Naš cilj - sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON — Nova američka administracija podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU i nada se da on vodi ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, zasnovan na međusobnom priznanju - kaže za Glas Amerike Moli Montgomeri, zamenica… »

FDA: Vakcina Džonson i Džonson sprečava teške slučajeve Kovida 19

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON — Vakcina kompanije "Džonson i Džonson", za koju je potrebna jedna doza, štiti protiv Kovida 19, pokazala je u sredu analiza američkih regulatora. Time je otvoren put za konačnu odluku o upotrebi nove vakcine, koja je lakša za… »

SAD obećale da će se boriti za ljudska prava širom sveta

Glas Amerike pre 1 dan
ŽENEVA — Američki državni sekretar Entoni Blinken je u obraćanju članovima Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava potvrdio da će se Vašingotn zalagati za univerzalnu zaštitu i unapređenje ljudskih prava. U prvom govoru pred tim telom… »

Dvostruki moral Bajer-Monsanta

Dojče vele pre 1 dan
Meksiko je u poljoprivredi odlučio da krene ekološkim putem. Kao i u EU, od 2024. će biti zabranjen genetski modifikovan kukuruz, ali i glifosat. No koncern Bajer-Monsanto preti „ozbiljnim posledicama“. Javnost u Meksiku gotovo i da nije uočila… »

Amnesty International povlači status 'zatvorenika savjesti' za Navaljnog

Slobodna Evropa pre 1 dan
Amnesty International (AI) je potvrdio da povlači nedavno proglašenja ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog "zarobljenikom savjesti" zbog njegovog navodnog zagovaranja nasilja i diskriminacije i komentara koji su uključivali govor mržnje… »

Vesti dana »