Svet, najnovije vesti

Južnoafrički soj stigao nadomak Beča

Vesti online pre 1 dan
Južnoafrički soj potvrđen je kod sedam lica u mestu Vinernojdorf, nadomak Beča. Po prvi put je južnoafrički soj potvrđen na teritoriji pokrajine Donja Austrija. Sva lica su iz Vinernojdorfa i već su izlečeni, ali su i dalje u izolaciji. Oni će… »

Broj obolelih od kovida u svetu premašio 113 miliona

Dnevnik pre 1 dan
VAŠINGTON/ŽENEVA: Broj obolelih u svetu od početka pandemije korona virusa premašio je 113 miliona, objavio je večeras sajt worldometers.info. Prema podacima ovog američkog sajta, uz 113 miliona obolelih, preminulo je više od 2,5 miliona… »

Zemljotres jačine 4,3 stepena na području Dubrovnika

Dnevnik pre 1 dan
DUBROVNIK/MOSTAR: Zemljotres jačine 4,3 stepeni po Rihteru zabeležen je večeras u 23.07 sati kod Dubrovnika, a zatresao je područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Potres koji je registrovan na području južnog Jadrana, portal Dalmacija opisuje kao… »

Bugarska kritikuje AstraZeneku: Oteli ste nam nadu

Dnevnik pre 1 dan
SOFIJA: Ministar zdravlja Bugarske Kostadin Angelov je kritikovao kompaniju AstraZeneku da nije ispoštovala dogovorenu isporuku vakcina i tražila je momentalnu distribuciju 52.800 doza, koje su pomerene za 1. mart, uz poruku da je ova farmaceutska kuća… »

Žene u vojsci zarad poboljšanja imidža Saudijske Arabije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Uprkos ranijim odlukama Saudijske Arabije kojim je ženama dozvoljeno da voze, rade ili samostalno putuju te najnovijoj kojom im se omogućava pridruživanje vojsci, što je dio višegodišnjih reformi prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana, ženska… »

Gana prva zemlja kojoj je "Kovaks" isporučio vakcine, sedam osoba preminulo u Crnoj Gori

RTS pre 1 dan
Od početka pandemije, koronavirusom je širom sveta zaraženo više od 112,65 miliona ljudi, dok je 2.496.749 osoba preminulo od posledica infekcije. Oporavilo se 88,24 miliona obolelih. Aktivno je 21.907.655 slučajeva. 24. 02. 2021. 23:14 Najveći broj… »

Filipović: Pričom koja prati film 'Dara iz Jasenovca' zloupotrebljen zločin

Slobodna Evropa pre 1 dan
"Tema zločina u kome su mnogi od nas izgubili članove najbliže porodice žrtvovana je malim bogovima politike", tako reditelj Stevan Filipović komentariše film "Dara iz Jasenovca" koji je polarizovao javnost u Srbiji. Film reditelja Predraga… »

S*KS skandal guvernera Njujorka: Terao pomoćnicu da igraju poker "u skidanje", a onda učinio nešto nedopustivo

Srbija danas pre 1 dan
Lindzi Bojlan, sada demokratski kandidat za predsednika opštine Menhetn, iznela je šokantne optužbe u eseju objavljenom na Medium sajtu. Bivša pomoćica guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, danas je objavila nove detalje kako bi dokazala seksualno… »

Novi zemljotres pogodio centralnu Hrvatsku: Osetio se sve do Banjaluke!

Srbija danas pre 1 dan
Epicentar zemljotresa je bio u centralnoj Hrvatskoj a jačina mu je bila 4.3 stepena po Rihteru. Novi zemljotres pogodio je Hrvatsku nešto posle 11 časova. Potres se osetio sve do Banjaluke, a kako je naknadno javio EMSC bio je jačine 4,3 stepena po… »

Militanti ostali bez veoma bitnog tornja: Ruski i sirijski udari potpuno onesposobili džihadiste (foto)

Srbija danas pre 1 dan
Vlast militanata u Idlibu je u velikom padu. Rano jutros je serija ruskih i sirijskih udara pogodila nekoliko ciljeva u severozapadnom Idlibu. Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga gađali su brojna militantna mesta u predgrađu grada al-Bara u južnom… »

Vesti dana »