Svet, najnovije vesti

Devojčicu (10) odveli kod lekara zbog bolova u stomaku i leđima, pa saznali da je trudna: Kad je rekla ko je otac, tek onda…

Kurir pre 1 sat
Roditelji, koji su desetogodišnju ćerku odveli kod lekara zbog bolova u leđima i stomaku, zaprepastili su se kad su saznali da je u osmom mesecu trudnoće. Devojčica iz argentinskog Posadasa tvrdi da ju je silovao brat (15). Tinejdžer je priveden… »

Evo Morales stigao u Meksiko

Glas Amerike pre 2 sata
MEKSIKO SITI — Bivši predsednik Bolivije Evo Morales stigao je u Meksiko gde mu je odobren politički azil. Na aerodromu ga je dočekao šef diplomatije Meksika Marselo Erbrad koji je na Tviter postavio fotografiju Moralesa u avionu, sa zastavom… »

Udar koji je potopio norvešku fregatu od milijardu evra tokom vojnih manevara NATO-a (video)

Večernje novosti pre 3 sata
Norveške vlasti objavile su video-snimak na kome je zabeležen snažan udar tankera u fregatu „Helge Ingstad“, ​​tokom vojnih manevara NATO-a krajem 2018. godine. Norveške vlasti objavile su video-snimak na kome je zabeležen snažan udar… »

Izraelski Arapi – neočekivani partneri

Politika pre 3 sata
Prvi put u izraelskoj istoriji koalicija palestinskih Arapa uključuje se aktivno u politički život na najvišim nivoima. Izrael je u političkom haosu jer lideri desnice i levog centra ne uspevaju da dobiju dovoljnu većinu da bi formirali novu vlast… »

Turski sud naložio ponovno hapšenje novinara Ahmeta Altana

Slobodna Evropa pre 2 sata
Turski sud je naložio ponovno hapšenje novinara i pisca Ahmeta Altana, nedelju dana nakon što je pušten iz zatvora zbog navodne umešanosti u neuspeli vojni udar 2016. godine u Turskoj, prenosi AFP. Altan (69) i novinarka Nazli Ilidžak (74)… »

Nemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

Politika pre 2 sata
BERLIN - Nemački statističari će u četvrtak objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 „zaronila” u recesiju, a analitičari širom sveta iščekuju taj momenat. Nemačkoj ekonomiji izvoz je sve veći problem, a posebno… »

Jordan osudio izraelski udar u kojem je ubijen palestinski ekstremista

B92 pre 2 sata
Aman/Jerusalim -- Ministarstvo spoljnih poslova Jordana osudilo je u utorak izraelski udar iz vazduha na pojas Gaze. U udaru je ubijen jedan od komandanata palestinskog Islamskog džihada. Taj izraelski udar izazvao je baražnu raketnu vatru iz pojasa… »

Niki Hejli o Čurkinu i Nebenzji i ruskoj politici: Rusi nam nisu prijatelji

Sputnik pre 2 sata
Bivša stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u UN Niki Hejli objavila je memoare, u kojima je pisala kako je sarađivala sa ruskim diplomatama. Hejlijeva se nalazila na čelu američkog predstavništva u UN u periodu od 2017. do 2018. godine… »

Fon der Lajen podseća Džonsona na obavezu da kandiduje člana Evropske komisije

N1 Info pre 3 sata
Velika Britanija još nije dostavila ime kandidata za člana Evropske komisije, saopšteno je u Briselu. Zbog toga je izabrana predsednica komisije Ursula Fon der Lajen jutros ponovo poslala pismo britanskom premijeru Borisu Džonsonu u kome ga podseća… »

Video: Palestinska raketa eksplodirala na cesti u Izraelu

Al Jazeera pre 2 sata
Snage palestinskog otpora ispalile su nekoliko raketa nakon ubistva jednog od zapovjednika Islamskog džihada. Videosnimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju trenutak eksplozije rakete na prometnoj cesti u Izraelu. Nadzorne kamere… »

Vesti dana »