Dačić otvorio Generalnu skupštinu SEPCA

Beta pre 17 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je Generalnu skupštinu Asocijacije šefova policija u Jugoistočnoj Evropi (SEPCA), kojom predsedava Srbija a na kojoj učestvuju direktori policija i šefovi delegacija iz regiona, kao i generalni sekretar Interpola Jirgen Štok, direktor Savezne kriminalističke službe Austrije Andreas Holcer, zamenik ambasadora SAD u Beogradu Džon Ginkel, i mnogobrojni posmatrači.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), na konferenciji u Beogradu su direktori policija i šefovi delegacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine - Republike Srpske i Federacije BiH, Bugarske, Severne Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Dačić je u obraćanju rekao da je jedan od prioriteta Vlade Srbije, kada je u pitanju region, "aktivan i kontinuiran doprinos očuvanju mira i stabilnosti".

"Jedan od prioriteta ovogodišnjeg srpskog predsedavanja je suzbijanje krijumčarenja migranata i borba protiv trgovine ljudima", rekao je Dačić.

Dodao je da je jedan od prioriteta i jačanje kapaciteta u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

"Jačanje novouspostavljene SEPCA Mreže kontakt tačaka za visokotehnološki kriminal logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti i srpska policija će nastaviti da pruža punu podršku aktivnostima ove mreže", istakao je on.

Dačić je kazao i da je unapređenje uloge žena u policijama "od velikog značaja" za region.

(Beta, 05.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »