Pogačar: Obratićemo se i skupštini zbog zakona o porezu na dohodak

Beta 08.04.2021

 Predsednik udruženja radnika na interentu Miran Pogačar izjavio je danas da će to udruženje zahtevati da se obrati i Skupštini Srbije ako bude usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana i zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

"Ako se taj predlog usvoji zahtevaćemo da se obratimo i skupštini i tamo objasnimo da je nemoguće sprovesti taj zakon, jer se radi o 40.000 ljudi, pa dodajte na to i broj žalbi. To bi bile desetine hiljada postupaka koje ova država ne bi mogla da procesuira", objasnio je Pogačar za RTV.

Udruženje radnika na internetu želi da predlog koji je Vlada Srbije usvojila bude povučen iz procedure i da se ponovo pregovara i dođe do "kompromisa", dodao je Pogačar.

"Kad god bismo razovarali kompromisa nije ni bilo. Oni bi došli sa predlogom 'uzmi ili ostavi'. Očigledno je da sve mora da se reši pritiskom", rekao je on.

Pogačar je dodao da ni dosadašnjih razgovora ne bi bilo da nije bilo protesta, odnosno, kako je ocenio "pritiska".

Upitan da li očekuje da država otpiše sva njihova dugovanja, on je rekao da rešenje mora da bude "jednostavno".

"Očekujemo da ćemo dobiti rezultate za koje se izborimo. Rešenje mora da bude jednostavno i univerzalno primenljivo", rekao je on.

(Beta, 04.08.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »