SRS: Migranti koji uđu u Srbiju moraju bez zadržavanja da se upute u zemlje EU

Beta 05.07.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) ponovo je danas uputila zahtev da se ne dozvoli zadržavanje migranata u Srbiji, već da im se omogući "samo da prođu kroz našu zemlju, nakon što je policija juče kod Srpskog Krstura pronašla kamp ilegalnih migranata.

"SRS ponavlja zahtev da se migranti ne mogu zadržavati u Srbiji, da mogu samo da prođu kroz našu zemlju, i to u ograničenom broju i pod strogom kontrolom i preciznom evidencijom. Migranti koji uđu u Srbiju moraju bez zadržavanja da se upute u zemlje Evropske unije, što i jeste njihov krajnji cilj", navodi se u saopštenju te stranke.

Kako su ocenili, akcija policije u Srpskom Krsturu tokom koje je u nedelju otkriven kamp ilegalnih migranata je "upozoravajuća je i zabrinjavajuća i ukazuje da migranti i dalje vršljaju po Srbiji bez ikakve kontrole".

"Osim Srpskog Krstura, koji se nalazi u opštini Novi Kneževac, često se i u drugim opštinama po Srbiji dešavaju incidenti meštana sa migrantima, koji moraju sami da brane svoju imovinu od migranata i da često za pomoć zovu policiju koja reaguje po takvim pozivima", naveli su iz SRS.

Prema njihovim rečima, policija bi trebalo preventivno da reaguje i da "kontrolisanim prolazom kroz Srbiju spreči eventualne napade migranata na lokalno stanovništvo".

"Policija ne treba da gasi požar, već da učini sve da do požara ne dođe, a to zavisi od državne politike prema migrantima koja, po mišljenju srpskih radikala, nije dobra i mora da se menja u interesu države i naroda", navodi se u saopštenju.

(Beta, 07.05.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »