CMG: Kina će ubrizgati pozitivnu energiju u svetski razvoj svojim visokokvalitetnim razvojem

Beta 30.10.2022

Kina će u narednom periodu odgovoriti na spoljašnje neizvesnosti uz pomoć spostvene izvesnosti i ubrizgati pozitivnu energiju u svetski razvoj svojim visokokvalitetnim razvojem, ocenjeno je u novoj emisiji Kineske medijske grupe Jurop (CMG Europe).

U emisiji je komentarisano "novo putovanje nacionalnog podmlađivanja kroz kinesku modernizaciju", koje je predsednik Si Đinping predstavio na 20. kongresu Komunističke partije Kine u Pekingu.

CMG ispituje i kretanje Kine od brzog do visokokvalitetnog rasta, njenu zelenu tranziciju i "veoma realne mogućnosti stvorene da Evropa sarađuje sa podmlađenom i potpuno modernizovanom Kinom".

Novo putovanje zatim prelazi na razmatranje čuda brzog ekonomskog rasta i dugog termin socijalna stabilnost.

Stiven Peri, predsednik Kluba grupe 48 naveo je da se u narednih 40 godina može videti slična transformacija u Kini slična "onoj koju smo videli poslednjih 40".

Dejvid Ferguson istakao je da je kontinuitet ono što je omogućilo Kini da bude uspešna.

Mark Ostvald, ekonomista i globalni strateg u kompaniji ADM Investor Services International ukazao je da će veoma neophodne modernizacijske reforme koje su sada na snazi olakšati rast Kine ka ekonomiji od 20 triliona dolara, a Vang Huidžao, osnivač i Predsednik Centra za Kinu i globalizaciju pozitivno je ocenio hibridnu ekonomiju Kine koja je, prema njegovim rečima, bila u stanju da stvori kroz opsežne reforme ono što je ključno za uspeh Kine.

Autor i poslovni stručnjak Tim Klisold istakao je da Kina prednjači u svetu po pitanju prelaska na obnovljive izvore energije i električne automobile.

(Beta, 10.30.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »