Protest 'Za odbranu Kosova i Metohije' ispred predsedništva u Beogradu

Beta 16.12.2022

 Oko 100 građana okupilo se ispred zgrade predsedništva u Beogradu večeras oko 18 časova na skupu "Za odbranu Kosova i Metohije", pozivajući na promenu srpske politike prema Kosovu.

Blokiran je saobraćaj u Ulici Kralja Milana, u oba smera, od Terazija do raskrsnice sa Ulicom Kneza Miloša, a okupljeni se nalaze na kolovozu i na trotoarima.

Mladen Obradović iz pokreta Obraz rekao je da okupljeni traže da se na delima promeni politika Srbije prema Kosovu.

Kako je ocenio, Kosovo je danas ugroženije nego što je ikada u istoriji bilo.

"Kada nam govore da na Kosovu nemamo ništa i da se odreknemo nebeske Srbije, znamo da ne govore istinu i da to govore kukavice", rekao je on, navodeći da na Kosovu žive Srbi.

Prema njegovim rečima, jedino rešenje za kosovsko pitanje jeste da Srbi "jedinstveno, hrabro i odlučno kažu nema predaje, da nema podele i da nema ni na koji način oduzimanja dela Srbije".

"Mi ne damo Kosovo i zato smo ovde", rekao je Obradović.

Građani nose veliki transparent, takozvanu šetalicu, na kojoj piše "Kosovo je srce Srbije a Metohija je duša", a nose i zastave Srbije i manje krstove.

Na skupu puštaju srpske narodne pesme posvećene Kosovu i Metohiji.

Few hundreds gathered today in front of the Presidency in #Belgrade in support of #Kosovo.

Dveri and New Serbian Political Thought called people to join the peaceful protest. pic.twitter.com/1bMdht3sYW— Balkan Insight (@BalkanInsight) December 16, 2022

(Beta, 12.16.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »