Sam sebi napravio sanduk i krst: Deda Radovin iz okoline Lazarevca ima 100 godina, ne jede jagnjetinu i belo pileće meso a do skoro vozio i "fiću"

Blic 10.04.2023
Sam sebi napravio sanduk i krst: Deda Radovin iz okoline Lazarevca ima 100 godina, ne jede jagnjetinu i belo pileće meso a do…

Vitalan i živahan deda Radovin iz sela Dudovica kod Lazarevca samo još jednom pokazuje da su godine broj na papiru. Ovog marta zakružio je trocifren broj i oduvao svećice sa brojem 100. Jedan je među retkima koji je u Srbiji doževeo ovu duboku starost, a njegov život činile su lepe i one manje lepe stvari. Ono po čemu je takođe specifičan jeste što čitav jedan vek nosi dva imena.

- Vladao je tifus, kolera i boginje u vreme kad sam se ja rodio pa se nije krštavalo, jedno ime na vodici su mi dali to je Radovin a kum u crkvi mi je dao ime Radovan, u ličnoj karti mi piše Radovin a ja se odazivam na oba. Pamtim mnogo toga, moj otac je borac sa Solunskog fronta i odlikovan je sa dva odlikovanja. Ne dao Bog da ovaj narod doživi muke koje su oni tada preživljavali, mi smo ratovali, patili, teška vremena su bila i ne daj Bože da se nikada vrate.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »