Srpska lista: Antisrpska retorika i laži podstiču nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji

Beta 08.08.2023

Srpska lista je danas najoštrije osudila niz incidenata u selu Suvi Do, nadomak Кosovske Mitrovice, koji su uznemirili Srbe na Кosovu i Metohiji.

Srpska lista je u saopštenju navela da je posle vandalizma na prostorijama seoske ambulante na kojoj je pre tri dana nacrtan grafit "UČK", jutros u tom selu oskrnavljena i crkva Svete Petke, na dan kada se proslavlja seoska slava Sveta Petka Trnova.

"Mesecima govorimo da će antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske Pravoslavne Crkve podstaći nasilje nad našim narodom i našim svetinjama, i tome upravo svedočimo. Nažalost i tada kada smo upozoravali, i sada kada svedočimo tim napadima, nema reakcije ni kosovskih institucija, ni međunarodnih predstavnika.

Šta više, neki međunarodni zvaničnici su iznošenjem brutalnih laži očigledno doprineli da se napadaju i Srbi i Srpska Pravoslavna Crkva", saopštila je Srpska lista.

"U ime srpskog naroda koji je opredeljen za mir, dijalog i toleranciju" u saopštenju ta stranka zahteva da se "poveća prisustvo međunarodnih snaga, КFOR i Euleksa na severu Кosova i Metohije, posebno tamo gde je do sada bil na desetine napada na Srbe".

(Beta, 08.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »