Basta traži smene Vulina i Gašića zbog zabrane bivšoj crnogorskoj ministarki da uđe u Srbiju

Beta 24.08.2023

Pokret "Evropski put - Basta" zatražio je danas od koordinatora službi bezbednosti Srbije Ivice Dačića da Vladi Srbije predloži smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.Predsednik tog pokreta Rade Basta u saopštenju je kao razlog za njihovu smenu naveo "sramnu i nedopustivu" odluku da se bivšoj ministarki evropskih integracija Crne Gore Jovani Marović zabrani ulazak u Srbiju.

"Dačić hitno da uputi Vladi predlog za smenu Vulina i Gašića i da odgovori na pitanje - da li je Srbija zatvor ili zemlja u koju svako može da uđe? U suprotnom, ako ne umete da radite svoj posao kao koordinator službi bezbednosti, pozivam vas da podnesete ostavku", kazao je Basta i osudio izjavu poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića koji je podržao tu odluku.

On se nadovezao i na bezbednosne pretnje i "maltretiranje" koje svakodnevno od državnih organa doživljava Nataša Prišić koja je prijavila "kriminalne radnje" u preduzeću "Elektroprivreda Srbije" (EPS).

"Ovom kriminalu mora da se stane na put. Kriminalci moraju da idu u zatvor, a pošteni i odgovorni građani ne smeju da trpe torturu jer samo rade svoj posao i ukazuju na zloupotrebu državnih resursa", naveo je Basta.

(Beta, 08.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »