Završeno glasanje u skupštini Srbije: Poslanici usvojili rebalans budžeta, zvižduci i buka trajali više od tri sata (video)

Blic 06.09.2023
Završeno glasanje u skupštini Srbije: Poslanici usvojili rebalans budžeta, zvižduci i buka trajali više od tri sata…

Nakon tri sata od početka drugog dela zasedanja, sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta za 2023. godinu, ali i još jednom broju zakona, završena je. Trajala je tri sata, a "scenografija" je bila ista kao i danas, u prvom njenom delu: poslanici dela opozicije ometali su rad zviždanjem i galamom, obezbeđenje je ponovo bilo u sali, ali je rad pored svega toga nastavljen, pa su svi zakoni usvojeni.

Zbog buke u sali, jedan broj poslanika je stavio slušalice na uši, a ovakva parlamentarna atmosfera trajala je od 13 pa sve do 16.10 sati. Rasprava se odvijala uz zvuke pištaljki, poslanici nisu bili u klupama, a neki od njih držali su i papire sa ispisanim porukama. Vikali su i "odlazi, odlazi", "lopovi, lopovi". Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je na takve uzvike pojedinih poslanika odgovorio da "svet nije video većih lopova" od njih, a govorio im je i da su

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »