Kurti: Iza zločinačkog i terorističkog napada na Kosovsku policiju stoji zvanični Beograd

Beta 24.09.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti je optužio zvanični Beograd da stoji iza napada na Kosovsku policiju kada je ubijen jedan njen pripadnik a drugi ranjen.

Kurti je na Fejsbuku osudio "zločinački i teroristički napad, organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda", kod mesta Banjska, kada je jedan policajac ubijen a drugi teško ranjen.

Napisao je da je na licu mesta ubijen narednik Kosovske policije A.B, dok je granični policajac povređen.

"U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem", napisao je premijer Kosova. istakao je da je povređeni policajac van životne opasnosti.

"U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo", napisao je Kurti.

Naveo je i da će "zločinci izvršioci i njihovi nalogodavci, propasti", te da će "biti uhvaćeni, osuđeni i kažnjeni".

"Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i koordinisane da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste", naveo je on.

Napisao je i da je "Kosovska policija obavestila porodicu ubijenog policajca", kao i da je "povređeni policajac van životne opasnosti.

Izrazio je saučeše porodici ubijenog policajca, te poželeo brz i potpuni oporavak povređenom.

Mediji su javili da je predsednica Kosova Vjosa Osmani prekinula posetu SAD, dok je najavljena i sednica Saveta bezbednosti Kosova.

(Beta, 09.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »