Istraživanje 'State' iz oktobra: SNS 36,6 odsto, SSP 8,8 odsto, Aleksić 7,7 odsto podrške građana

Beta 13.10.2023

Srpsku naprednu stranku (SNS), ukoliko bi izbori bili 17. decembra, podržalo bi 36,6 odsto građana, a Stranku slobode i pravde 8,6 odsto, rezultat je danas predstavljenog istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja "Stata".

Po istraživanju sprovednom od 7. do 10. oktobra, sledi Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića sa 7,7 odsto podrške ispitanika, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Svi brojevi koje smo sada dobili su manje-više slični brojevima iz septembarskog istraživanja", kazala je predstavnica te agencije Jovanka Vukmirović.

Napomenula je da jedino "značajan porast" ima Aleksićev pokret.

Kazala je da je Socijalistička partija Srbije "tu negde na oko sedam odsto podrške", a da pokret Srbija Centra Zdravka Ponoša po istraživanju podržava oko 4,5 odsto ispitanika.

Pokret Dveri podržava 3,9 odsto, Zeleno-levi front 3,8 odsto, a Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute 3,5 odsto ispitanika.

Dodala je da su stranka Zavetnici i Nova Demokratska strnaka Srbije "malo iznad" tri odsto podrške gradjana.

"Sve ostale stranke imaju manje od tri odsto podrške, a zajedno oko 11 odsto podrške gradjane Srbije", rekla je Vukmirović.

Precizirala je da su to rezultati odgovora gradjana na pitanje: "Za koga biste najverovatnije glasali ako bi izbori bili 17. decembra".

Istraživanje je obavljeno na reprezentativnom uzorku po demografskoj strukturi koja odgovara rezultatima popisa 2022. u Srbiji.

(Beta, 10.13.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »