Tepić (SSP): U štrajk glađu stupiće još dvojica, nastavak protesta ispred RIK-a

Beta 22.12.2023

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, koja peti dan štrajkuje glađu, izjavila je večeras na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK), da će joj se sutra u štrajku glađu pridružiti i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović i predsednik Sindikata "Sloga" Željko Veselinović.

Tepić je na protestu, na koji je pozvala koalicija "Srbija protiv nasilja" zbog "kršenja izborne volje građana" na nedeljnim izborima na kojima je drugoplasirana, rekla da traži da Drugi dnevnik RTS-a ima direktno uključenje, tokom koga bi govorila o protestu.{video1}

Poovodom večerašnje konferencije za medije premijerke Ane Brnabić koja je optužila nevladinu orgnizaciju Crta da svojim izveštajem o izborima "ruši ustavni poredak" time što iznosi tvrdnje da je bilo "migracije" birača iz drugih gradova u Beograd da glasaju, Tepić je rekla da se nada da su poslednji dani da Brnabić predstavlja zemlju.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je podsetio da sutra ističe rok da se RIK i Gradska izborna komisija u Beogradu izjasne o prigovorima koji su podneti na izbore održane 17. decembra.

On je rekao da se svakog dana saznaje za nove nepravilnosti i da "ostaje da tužilaštvo počne sa hapšenjima u MUP i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave".

Aleksić je rekao da će, ukoliko izbori ne budu poništeni, koalicija "Srbija protiv nasilja" nastaviti proteste i najavio da će u nedelju u 18.00 sati ispred zgrade RIK-a biti i bina za govornike. CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 12.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »