Dačić: Osuđujem pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine Beograda, podrška Vučiću u odbrani slobode

Beta 24.12.2023

 Prvi potpredsednik vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je večeras, kako je rekao, pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine Beograda.

Dačić je rekao da večerašnji incidenti ispred Skupštine Beograda, u koju su pokušali da uđu demonstranti predvođeni liderima koalicije "Srbija protiv nasilja", predstavljaju "bezumni i nasilnički čin".

"Socijalistička partija Srbije i ja lično, kao njen predsednik, najoštrije osuđujemo pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda. To je još jedna potvrda onoga o čemu sam govorio u predizbornoj kampanji, da je nasilje jedini njihov program, jer znaju da ne mogu dobiti poverenje naroda", naveo je ministar, a preneo njegov kabinet.

Dačić je podržao predsednika Srbije Aleksandra Vučića "u odbrani slobode, samostalnosti, nezavisnosti i suvereniteta Srbije" a državne organe u "preduzimanju svih odgovarajućih mera protiv nasilnika i siledžija".

"Obaveza je svih političkih stranaka da najoštrije osude ovaj bezumni i nasilnički čin. Država je iznad svega i jača je od svih onih koji pokušavaju da je sruše", naveo je Dačić.

(Beta, 12.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »