Ministarka posetila školu 'Vladislav Ribnikar': Đaci su bezbedni

Beta 23.02.2024

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je posetila beogradsku Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", gde je u rancu jednog učenika danas nađen nož.

Ministarka je istakla da nema nikakve opasnosti po učenike, da su bezbedni i da su brzo reagovali đaci koji su primetili nož u rancu učenika, školski policajac i direktor - saopštio je njen kabinet.

Učenik te škole u beogradskoj opštini Vračar, 3. maja 2023. je hicima iz pištolja ubio devetoro učenika i školskog čuvara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije potvrdilo da je u školi "Vladislav Ribnikar" u rancu jednog učenika osmog razreda nađen nož, da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio. Ipak, potom su svi đaci pušteni kućama.

Deca su prijavila školskom policajcu da jedan učenik ima nož i taj učenik je odveden kod direktora kome je rekao da nož nije njegov.

Ministarka prosvete je rekla da je uprava škole o tome obavestila roditelje učenika i učenica i preduzela mere za osiguranje bezbednosti, a da se nastava u popodnevnoj smeni realizuje na uobičajen način, piše u saopštenju.

"Policija vodi istragu, a škola će sprovesti mere u odnosu na sve učenike koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da prevaziđu osećaj nesigurnosti", rekla je Đukić Dejanović.

(Beta, 02.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »