Vučić: Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog terorističkog napada u Moskvi

Beta 22.03.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je za sutra sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom terorističkog napada u Moskvi.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je za sazivanje sednice Saveta za bezbednost "imao više razloga, a ovo je neposredni povod".

U terorističkom napadu u Moskvi, u Krokus siti holu, večeras je poginulo, prema prvim izveštajima, 40 osoba, a veliki broj je povređenih.

Vučić je rekao da je Srbija "jedna od najbezbednijih zemalja na svetu", među "prvih deset odsto najbezbednijih gradova u svetu".

"Važno je da mi preduzmo sve neophodne mere, nikada u potpunosti ne možete biti sigurni kada nešto može da se dogodi", rekao je Vučić.

On je kazao da će na sednici Saveta za bezbednost sutra zatražiti da pripadnici bezbednosnih službi "u većem broju zaposednu šoping molove, stadione i sva druga mesta na kojima ima veći broj ljudi".

Vučić je rekao i da će osim "promptnih mera na apsolutnoj bezbednosnoj zaštiti Srbije predlagati i neke nove zakone".

Najavio je da će značajno biti povećane kazne za sve one koji budu uhvaćeni sa hladnim oružjem.

"Da uradimo sve što je moguće da sačuvamo naše stanovništvo", rekao je Vučić.

Vučić: Kosovo će verovatno biti primljeno u Savet Evrope, Srbija će možda izaći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Kosovo verovatno biti primljeno u Savet Evrope, a da je jedna od mogućnosti da Srbija nakon toga napusti to telo.

"Teško ćemo to da sprečimo jer su oni doneli tu odluku", rekao je Vučić za televiziju Prva.

On je kazao da je, nakon toga, jedna od mogućnosti da Srbija izađe iz Saveta Evrope.

"Videćemo hoće li Srbija ostati ili neće u Savetu Evrope", kazao je Vučić.

On je kazao, povodom oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu, koji se dogodio u septemrbu prošle godine, da "nije Banjska dosla iznebuha".

"Došla je Banjska zato što ste lagali, mene, pa se ti ljudi pobunili zbog svoje slobode i slobode drugih Srba", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da među članovima oružane grupe koju je predvodio Milan Radoičić, koji je to javno priznao i za kojim je raspisana Interpolova poternica, "nijednog nije bilo iz centralne Srbije".

Vučić: Beograd se ne sprema za rat, Kurti priča neistinu i nervozan je

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Beograd ne sprema za rat i da nisu tačne te tvrdnje albanskog premijera Aljbina Kurtija.

Vučić je na televiziji Prva kazao da je Kurti nervozan zato što nije siguran kako će da se završi rat u Ukrajini i Američki izbori.

"On se nada da će nešto da se dogodi pa da će NATO moći da interveniše protiv Srbije gde bi on dobio nekakav oreol ratnog pobednika. Mi na to reagujemo mirno i strpljivo", izjavio je predsednik.

On je dodao da Srbiji ne treba rat, da će čekati povoljan trenutak za političke akcije i naveo da ga je "baš briga šta će da kaže Kurti".

(Beta, 03.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »