Jovanović (Novi DSS): Naša borba će se nastaviti neizlaskom na 'farsu od izbora'

Beta pre 10 dana

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da će se borba te stranke nastaviti neizlaskom na "farsu od izbora".

Kako se prenosi u današnjem saopštenju Novog DSS-a, Jovanović je na televiziji Insajder kazao da ta stranka neće izaći na predstojeće beogradske lokalne i opštinske izbore koji će biti održani 2. juna.

Dodao je da vlast od 1. aprila ništa nije učinila da ispuni prva dva uslova, sredi birački spisak i otvori javni servis Radio-televizije Srbije za opoziciju, i da se radilo samo o kupovini vremena s njihove strane.

Prema njegovim rečima, opozicija je imala dobru strategiju, po prvi put su svi bili jedinstveni i "da se istrajalo do jeseni bi, uz širenje tog fronta, moglo da se dođe do fer izbora".

Predsednik Novog DSS-a rekao je da je došlo do "tužnog" razmimoilaženja u koaliciji "Srbija protiv nasilja".

"Mene to čudi. Mi smo potpisali, svi zajedno i sa ljudima iz Proglasa, jedan dokument 9. marta koji vrlo jasno kaže da bez promene uslova mi nećemo ovo smatrati izborima i na njih ne pristajemo. I mi držimo svoju reč. Deo Srbije protiv nasilja takođe drži svoju reč, deo iz nekog razloga, je prihvatio", izjavio je Jovanović.

Na konstataciju da je novi naziv dela "Srbije protiv nasilja" koji izlazi na izbore "Biram borbu", on je kazao da se borba nastavlja "jedinim mogućim načinom" a to je, "neizlaskom na tu farsu".

"Ja sam se nasmejao kad sam video to "Biramo borbu". Baš me zanima šta će reći 2. juna u Beogradu kada se isto pojave svi ti neki glasači koji tu suštinski ne žive", rekao je Miloš Jovanović.

(Beta, 04.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »