Građani ispred Specijalnog suda zvižducima dočekali optuženog Koluviju

Beta 06.09.2023

Građani i deo predstavnika opozicije okupili su se danas ispred Specijalnog suda u Beogradu kako bi pružili podršku policijskim inspektorima koji bi trebalo da svedoče u slučaju "Jovanjica 1". Nastavak suđenja u ovom procesu zakazan je za danas i u petak, 8. septembar kada bi svoje svedočenje trebalo da iznesu inspektori Milan Isakov i Slobodan Milenković. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je ispred Specijalnog suda da je inspektor Isakov bio sa svojim kolegom Milenokvićem kada je optuženi Predrag Koluvija zaustavljen na auto-putu.

{image2} Ona je dodala da im se Koluvija tada predstavio kao kolega i zaposlenik u kabinetu ministra policije pokazujući službenu legitimaciju za koju se kasnije ispostavilo da je lažna, kao i samo Koluvijino predstavljanje. Tepić je istakla da je inspektor Isakov pre godinu dana bio i hapšen i da je u pritvoru proveo 30 dana.

{image3} "Ni godinu dana od tog hapšenja i privođenja protiv inspektora Isakova nije podignuta optužnica. To samo pokazuje da je svrha tog privođenja bilo zastrašivanje i pritisak na njega da odustane od svedočenja", naglasila je Tepić. {Related:186471} Ona je dodala da je Isakov odlučio da svedoči i da rizikuje svoj život ulaskom u zgradu Specijalnog suda. Tokom obraćanja novinarima predstavnika dela opozicije u sud je stigao i optuženi Koluvija kog su okupljeni građani dočekali zvižducima i povicima "lopovi, lopovi".

{image4} Nekoliko munuta posle Koluvije u sud je stigao i inspektor Isakov koji je dočekan aplauzom.

(Beta, 09.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »