Најновије

КАРТА У ЈЕДНОМ ПРАВЦУ: Белгијанци траже да се амбасада Косова у Бриселу исели јер је ту илегално!

Група грађана из Белгије окупила се у Бриселу испред амбасаде Косова, са поруком да желе да се амбасада исели због тога што је постављена илегалним путем и како кажу припада псеудо-држави која није чланица УН. Окупљени су испред амбасаде у посебним кутијама прикупљали добровољни прилог за авионску карту у једном правцу амбасадору Косова, јер како кажу желе да помогну представници Косова у Белгији ураде барем једну ствар легалним путем, а то је да оду на легални начин, а не новцем који је стечан противзаконитим радњама.

Амбасада тзв. Косова у Бриселу (Фото: Фејсбук)

Како каже Рубен Росиер, један од организатора акције, циљ је да се грађани Белгије упознају са тиме шта се дешава у њиховој земљи, амбасада је овде од 2008. године и усељена је без неке велике медијске пажње и људи не знају шта се на Косову дешева и немају формирано мишљење, док се у смислу званичне спољне политике само слепо прати диктат НАТО-а и ЕУ.   - Белгија је нажалост  била једна од држава које је у склопу НАТО-а бомбардовала Србију што је била велика грешка и желим да се извиним Србији због одлука које је донела наша власт. Косово се примарно бави трговином дроге и примарни интерес за Белгију и нашу безбедност је да Косово и Метохија буду под легитимном влашћу Србије, а не под досадашњом контролом држава као што су Турска и САД - каже Росиер.
- Ми немамо никакве односе са Косовом као државом, ова амбасада је бесмислена, о Косову једино понекад чујете у медијима и то у негативном контексту када су у питању њихове „лажне избеглице“ и наравно када је у питању криминал, нико из Белгије не путује на Косово и не жели да буде тамо, у чему је смисао ове зграде у Бриселу где смо примили самопрокламовану државу која није чланица УН? Видели смо добру реакцију људи током ове акције и они желе да се информишу каква је то квази-амбасада у њиховом комшилуку - рекао је Росиер. 
На кутијама у које су грађани остављали добровољни прилог исписане су поруке “прилози за карту у једном правцу амбасадору Косова“ и „помозите амбасади Косова да учини своју прву легално дело у Белгији и да оде“.

- Косово је "држава" која прави проблеме по Европи, од њих немају користи ни грађани Француске, ни грађани Немачке, а ни грађани Белгије. Једини који имају неку корист су они у врху власти који са илегалним институцијама на Косову склапају дилове који им доносе личан профит, зато њихова претставништва не требају да се осећају добродошла ни у једној држави - рекао је Драган Пилиповић учесник акције из Србије и додао:
- У Европи има много људи који су против независности Косова и наш циљ треба да буде да их пронађемо и да помогнемо у њиховом организовању, јер није реално да очекујемо да они заступају интересе Србије без нашег учешћа у томе. Сигурно је да када би били информисани на прави начин ниједан рационалан грађанин било које земље у Европи не би подржао идеју да се од његовог пореза спонзорише независност неке псеудо државе као што је Косово, која је центар за регрутацију Исламске Државе - истиче Пилиповић.

"Белгијска влада не треба да подржава једну илегалну државу као што је Косово, ми смо дуги низ година имали формалне односе са Србијом и треба да поштујемо њен интегритет. Од овога нико од нас нема корист", каже за Правду учесник акције Јенс Дерик и наводи:
- Не ради се овде само о Србији и питању Косова, овде је важна борба против акта неправде, који претставља спрегу између једне глобалне супер-силе и друге самопрокламоване државе која је успостављена као њихова марионетска и вазална управна јединица - додаје.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА