Најновије

РАЈ НА ЗЕМЉИ: Српски град међу 10 најпожељнијих у свету за живот пензионера (ВИДЕО)

Да су лепоте југа Републике Српске препознате у свјетским оквирима потврђују и посетиоци са свих меридијана. Недавно је стигла још једна потврда и то од угледног њемачког портала Фокус, који је Требиње уврстио на листу топ десет светских градова за живот у пензионерским данима. Оцењујући више параметара, портал својим сународницма треће доби, као други најбољи избор, препоручује управо Требиње.

Требиње (Фото: Pixabay)

Пријатна клима, лепоте града, очувана природа, здрава храна и приступачне цене, само су неки од разлога који су Требиње позиционирали у сами врх светске топ-листе најбољих градова за живот после 60-те, по избору немачког портала. Немци су, прецизно, матаматички, оцењивали параметре који утичу на квалитет живота и од максималних 100 бодова у том "тесту" Требињу дали 80,8 бодова и високо друго место.

- То није случајно, ако узмемо у обзир критеријуме за трећу доб, јер имамо одличну климу, положај, добру саобраћајну повезност, приступачан трошковник у односу на њихове пензије, здраву храну, пиће, очувану пририоду. То се све узимало у обизр. Испод нас су остали градови из Турске, Индије, Бразила... Хрватски Осијек је на 10. месту - истиче Жарко Вицо, стручни сарадник Туристичке организације Требиње.

Са свим наведеним у немачком тексту "Рај за пензионере - 10 најбољих места за златну пензију“ сагласни су и требињски пензионери, али и они које смо затекли у одмору на крајњем југу Српске, попут Американца Боба, који каже да би у Требињу могао да живи.

- Ово предиван град, дивно је бити овде, дивно је време, а храна и вино су одлични. Одлучили смо да овде прославимо наш празник Дан захвалности, само морамо пронаћи ресторан који служи ћуретину - прича туриста.

Препоруке немачког портала Фокус велика су промоција Требиња, кажу у Туристичкој организацији града и очекују да се број посета из ове европске земље повећа у наредном периоду. Чим пандемија вируса корона стане, очекују више немачких туриста свих генерација.

Које пиће према немачким научницима помаже у борби против короне, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА