Brnabić: U ponedeljak formiranje Radne grupe za unapređenje izbornog procesa

Beta pre 11 dana

Na sastanku predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i organizacijama civilnog društva, postignuta je saglasnost za formiranje Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, odnosno ispunjenje preporuka ODIHR-a, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz kabineta Ane Brnabić, na zahtev poslanika opozicije, tom radnom grupom predsedavaće predstavnici civilnog društva i njeno obrazovanje dogovoreno je za ponedeljak, 29. april, za kada je sazvana i sednica nadležnog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

"Što se tiče Radne grupe za uvid, reviziju i kontrolu biračkog spiska, o njenom obrazovanju nije postignuta suglasnost. Poslanici vladajuće većine predložili su, zarad efikasnosti, formiranje radnog tela, koje bi moglo odmah da počne sa radom. Na izričit zahtev narodnih poslanika iz redova opozicije i predstavnika organizacija civilnog društva, taj predlog nije prihvaćen", navodi se u saopštenju.

Predsednica Narodne skupštine je, kako se navodi u saopštenju, nakon duže rasprave, prihvatila predlog opozicije i organizacija civilnog društva za obrazovanje komisije od strane Narodne skupštine, uz prethodne izmene i dopune odgovarajućih zakona.

Sastanku su prisustvovali predstavnici poslaničkih grupa Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd, Mi - Glas iz naroda, PUPS - solidarnost i pravda, Socijaldemokratska partija Srbije, PS-NSS-USS-RS, Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija, Ekološki ustanak, kao i predstavnici organizacija civilnog društva CRTA, Transparentnost Srbija i CeSID.

(Beta, 04.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »