Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama, nijednu ne odbacujemo kao lažnu ili neozbiljnu

Beta pre 14 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Dačić je za današnji list "Kurir", govoreći slučaju hapšenja muškarca koji je preko društvene mreže "Iks" pretio presedniku Srbije, kazao da je pretnja bilo kome, pa makar ona bila i preko društvenih mreža, ozbiljno krivično delo.

"A tek pretnja predsedniku države, to je nešto prema čemu nema i ne sme da bude nikakve tolerancije ni rasprave. Svakome mora da bude jasno da ga nikakvo lažno ime ili slika na društvenim mrežama neće zaštititi ako se drzne da preti bilo kome, a kamoli predsedniku Srbije", rekao je Dačić.

Komentarišući okolonosti u državi Dačić je ocenio da su bezbednosne pretnje porasle, da postoje jaki izazovi u oblasti organizovanog i prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine narkoticima, kao i sajber kriminala.

Kazao je i da jedan od pravaca razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova vidi u modernizaciji kapaciteta za zaštitu od prirodnih katastrofa.

"To je trend svuda u svetu i Srbija mora da drži korak s najsavremenijim sličnim službama", dodao je on.

(Beta, 05.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »