PKS: Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svežeg voća za pet miliona evra

Beta 12.10.2022

Srpski privrednici dogovorili su, na sajmu voća i povrća "Fruit attraction" u Madridu, izvozne poslove, vredne više od pet miliona evra, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Najviše zainteresovanih poslovnih partnera za proizvode iz Srbije je iz UAE, Saudijske Arabije, Egipta, Španije, Francuske, Indije.Kompanije iz Srbije u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije prvi put su učestvovale na ovoj prestižnoj svetskoj smotri.

Na Nacionalnom štandu Srbije od 6. do 8. oktobra predstavilo se 11 kompanija proizvođača i izvoznika voća "Pollino Fruit", "Apple World", "Fruct Company", "Ćirić Agro MĐŽ", "Terra Optima", "Frueko", "Select Fruit", "Delta Agrar", "Agro Bel System", "Vija Product" i "Forma BM".

"Fruit attraction" je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu sa velikim kapacitetom da promoviše svetski izvoz, a važna je tačka susretanja i povezivanja profesionalaca u ovom sektoru. Ove godine na sajmu se predstavilo više od 1.800 izlagača iz 55 zemalja.

(Beta, 10.12.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »