"Ako se to desi, svet će se dramatično promeniti": Vučić o jačanju BRIKS-a: "Da li će Srbija biti deo toga, pitanje je za naredne generacije"

Blic 18.06.2023
"Ako se to desi, svet će se dramatično promeniti": Vučić o jačanju BRIKS-a: "Da li će Srbija biti deo toga, pitanje je za…

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će se u svetu dogoditi dramatične promene, ako se u roku od godinu dana BRIKS-u priključe UAE i Saudijska Arabija, ali i još neke zemlje. Kako je rekao, oni i psihološki, ekonomski, sirovinski, medijski i u svakom drugom smislu dramatično menjaju stvari. Vučić je poručio da će BRIKS, ekonomski savez Rusije, Kine, Brazila, Južne Afrike i Indije, biti pitanje za neke nove generacije Srbaza 10 i 20 godina.

Na pitanje novinara na konferenciji za medije da li je Srbija bliža EU ili BRIKS-u, Vučić je odgovorio: - Srbija se nalazi na evropskom putu. Srbija neće da se ponaša voluntaristički i da pravi bilo kakve incidente, ali ukoliko ne budemo mogli da izdržimo i budemo morali da zaštitimo mi ćemo tada reagovati. Ali niko ne mora da brine da ćemo reagovati bez bilo kakve najave, poštovaćemo sve sporazume koji su potpisani i nikada nećemo biti mi ti koji ugrožavaju mir.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »