Naslovne strane za sredu 11. oktobar

Beta 11.10.2023

Naslovne strane beogradskih dnevnih novina izdanja za sredu 11. oktobar, najviše pišu o optužnici Višeg javnog tužilaštva protiv roditelja maloletnika K.K. koji je 3. maja, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara škole i ranio još šest osoba, a pišu i o dešavanjima na Bliskom Istoku nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael.

ALO - Saobraćajna nesreća bližu Kanjiže u kojoj je dečak izgubio život "Dečak poginuo pred očima roditelja". O napadu Hamasa na Izrael, priča o devojci koja je bila među malobrojnim preživelim u skloništu "Sedam sati ispod leševa!"

BLIC - Nemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad smatra da je situacija na severu Kosova i Metohije neodrživa za sve strane. List piše i da će sukob Izraela i Hamasa promeniti planetu i geopolitičku situaciju u celom svetu.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da je otac maloletnog K.K. koji je ubio devetoro dece i čuvara u OŠ Vladislav Ribnikar, učio sina da puca ne samo u sreljani, već i u etno selu. "Život mi se okrenuo posle čestitke Putinu" ispovest trenera futsala koji je dobio otkaz u Estoniji jer je uputio čestitku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

DANAS - List piše da se poslovi na izgradnji objekata i infrastrukture za Ekspo 2027 dodeljuju bez tendera, prema predlogu budžeta, vlada za Ekspo 2027 predviđa 22,6 milijardi dinara. "Naprednjaci odlažu izbore na lokalu gde loše stoje", građani će ranije na birališta u Leskovcu, Kruševcu i Kragujevcu, ali neće u Nišu, Novom Sadu i Čačku.

INFORMER - List piše o podignutoj optužnici za ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", pored roditelja dečaka odgovorni vlasnik i radnik streljane zbog lažnog svedočenja. Pretnja izraelskog premijera "Sravniću Gazu sa zemljom".

KURIR - "Ispovest iz pakla", list prenosi ispovest Ane iz Izraela koja govori o napadu Hamasa na tu zemlju. Pod naslovom "Optužnica" o kazni zatvora za roditelje dečaka počinioca višestrukog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

NOVA - "Optuženi roditelji ubice iz 'Ribnikara' i dvojica radnika iz streljane 'Partizan'", piše list. "Hamas koristi izraelske civile kao živi štit", piše list o napadu na Izrael.

POLITIKA - "Gazu opkolilo 35 izraelskih bataljona", iz Hamasa poručuju da neće pregovarati o oslobađanju između 100 i 150 ljudi koje drže kao taoce dok Izrael ne obustavi borbe. List piše i o izuzetno lošoj otkupnoj ceni pšenice i da jedna kifla košta koliko kilogram ove žitarice.

SRPSKI TELEGRAF - Podignuta optužnica za zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" po kojoj se roditeljima dečaka počinioca propisuje zatvorska kazna, piše list. "Lavicu bez vode držala u šupi" uhapšena odgovorna za nedozvoljeno držanje lavice Kiki koja je uginula usled nebrige.

(Beta, 10.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »