U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića

Beta 20.11.2023

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu.

Skupu u JDP prisustvovali su članovi Lauševićeve porodice, kolege i poštovaoci a glumac Vojislav Brajović pročitao je pesmu Branka Miljkovića "Kraj putovanja", navodeći da to čini "kao da je napisao" Laušević.

"Žarko je imao to 'ono'. Ko to može da opiše rečima. Zato su ga tako voleli, zato su jurili za njim, samo da ga dodirnu, da ga vide", rekao je Brajović.

Glumac i producent Milutin Mima Karadžić kazao je da se sa Lauševićem u detinjstvu igrao pozorišta.

"Sa predstavom Marko Kraljević superstar obišli smo celu tadašnju Jugoslaviju i divno se, divno družili", rekao je Karadžić.

Počast preminulom glumcu odata je i minutom ćutanja, kao i prikazivanjem isečaka iz filmova i predstava u kojima je glumio.

Na komemoraciji su govorili i glumci Petar Božović, Irfan Mensur, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Svetlana Ceca Bojković a na završetku skupa aplauz publike trajao je nekoliko minuta.

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava.

Prvu filmsku ulogu ostvario je 1982. godine u filmu "Progon", a igrao je u više od 20 filmova i televizijskih serija.

Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića biće obavljen danas na Novom groblju u Beogradu.

(Beta, 11.20.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Kultura, najnovije vesti »