Zaradite koristeći Naslovi internet kliping!

Da biste na pravi način iskoristili potencijal ovog servisa treba da budete kreativni u njegovoj primeni i da o njemu razmišljate kao o odličnoj osnovi na koju nadograđujete vašu uslugu klijentima i/ili na kojoj bazirate svoje poslovanje kao PR profesionalac. Na taj način angažujete u punoj meri kapacitete servisa.

Ono što vam se svakako najmanje isplati je da ga koristite samo za prikupljanje objava. Time propušte šansu da iskoristite ljudske potencije i znanje i iskustvo koji u njima postoje, bilo da se radi o osobama koje rade u PR odeljenjima kompanija i organizacija, bilo da ste deo tima koji pruža uslugu klijentima. Mesta za kreativno i svrsishodno korišćenje je zaista mnogo.

Najbolje bi bilo da o servisu i radu sa njim razmišljate kao o “multipraktiku”, popularnoj kućnoj mašini koja može da se nađe u više-manje svakoj kuhinji. Od čega se on sastoji? Obavezna osnova je jak, pouzdan, što tiši, ... motor koji ima razne kontrole kojima se podešava njegov rad. Na taj motor se priključuju mnogi dodaci koji ga koriste kao osnovu za raznorazne poslove od mućenja šlaga i majoneza, pripreme testa, ...preko ceđenja, pasiranja, ...do lomljenja leda, pravljenja kotela... varijacije su skoro beskonačne. Uz kvalitetnu i pouzdanu osnovu nije teško razvijati maštovitu nadogradju i širiti oblast poslovanja.

Posmatrajte i Internet kliping na taj način. On je snažan i pouzdan motor koji precizno radi a možete potpuno da ga kontrolišete na veoma jednostavan način. Stalno se usavršava i dodaju mu se nove opcije a i o održavanju se redovno brine. Koje ćete dodatke postaviti na njega, i koliko ćete zaraditi njihovom upotrebom zavisi od vaših potreba i mašte, ali prvenstveno od poznavanja organizacija u kojima radite ili klijenata. Najbitniji je ipak osećaj za posao i osluškivanje tržišta a najlepše to što cena koju plaćate za korišćenje Internet klipinga ne zavisi od profita koji postižete njegovim korišćenjem kao bazičnim servisom. Cenovnik je fiksan i transparentan i nalazi se na strani “paketi”.

Kao što multipraktik može da vam posluži da:

  • pripremite sladoled i prodate ga,
  • Iicedite sok i prodate ga,
  • napravite testo i prodate ga,...,

ali i da od napravljenog testa spremite špagete, obogatite ih sosom i prodate ih recimo kao “Bolonjeze”, tako i Internet kliping može da bude “motor” mnogih proizvoda koje ćete osmišljavati, izrađivati i prodavati. To može da bude praćenje i izveštavanje klijenata o objavama i komentarima na njih, izrada raznih vrsta analizi, uticaj na online reputaciju vaših klijenata (uz punu primenu etičkih principa, naravno) do praćenja poslovanja konkurencije, izrade i realizacije planova krizne online komunikacije, ... nebo je granica!

Da bi dosegnuli nebo treba vam dobar oslonac. Naslovi internet kliping je to u domenu online PR-a!

Javite nam se da zajedno sa vama osmislimo načine da zarađujete koristeći Internet kliping.