U Srbiji do utorka veoma toplo, temperature do 37 stepeni

Beta 24.08.2023

Period visokih temperatura u Srbiji potrajaće do utorka, uz maksimalne vrednosti od 33 do 37 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zavod je upozorio i da se danas na istoku, jugu i jugozapadu zemlje očekuju pljuskovi sa grmljavinom, koji ponegde mogu biti intenzivniji, sa 10 do 30 milimetara kiše za kratko vreme, a u toj zoni je moguća i pojava sugradice i grada.

Sutra ujutru će po kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni biti magle, dok se u toku dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne, u planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, postoji mala šansa za kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 15 do 22, najviša od 33 do 36 stepeni.

U Beogradu će sutra biti sunčano i toplo vreme, uz slab vetar. Najniža temperatura biće oko 22, najviša oko 34 stepena.

U Srbiji će od sutra do utorka biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom od 34 do 37 stepeni. Uz povećanje nestabilnosti, lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tek u utorak posle podne i uveče, dok će od srede uslediti i postepeni pad temperature, uz promenljivo vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak, 25. avgust:

Meteorološke prilike će biti povoljne za većinu hronično obolelih, a blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i poremećaj sna.

(Beta, 08.24.2023)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »