Lazović tvrdi da je dobio pretnje smrću na Banjici

Beta pre 25 dana

 Poslanik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović izjavio je danas da je dobio pretnje smrću, dok je zajedno sa još nekoliko poslanika pokušavao da spreči rad, kako je tvrdi, "nelegalnog kol centra" Srpske napredne stranke (SNS) u Sportskom centru "Banjica" u Beogradu."U trenutku dok se ovo dešava, primio sam pretnje smrću, najodvratnije moguće sadržine - da će me iznositi u mrtvačkim kesama, pretnje silovanjem, pretnje ubistvom, pretnje zatiranjem porodice, pretnje nerođenoj deci...", rekao je Lazović agenciji Beta.

Dodao je da će pretnje prijaviti policiji, kao i da je policija već bila pozvana, ali da nije reagovala da zaustavi to što se dešava u Sportskom centru, već to zajedno sa njim čine poslanici Ivana Rokvić, Đorđe Pavićević i drugi aktivisti.

"Tu smo dok god možemo da se fizički nosimo sa SNS batinašima koji su u okolini centra i sprečićemo ih koliko možemo da nastave rad u ovom, očigledno čvorištu informacija, odakle se vrši uticaj na birače. Ovo nije samo kol centar, ovo je mesto u kome postoji birački spisak i u kome se vrši uticaj na birače kako, kada i gde da glasaju", kazao je Lazović.

Portal N1 preneo je ranije da se aktivisti Srpske napredne stranke skupljaju u Sportskom centru "Banjica", u čijoj su sali raspoređeni stolovi sa laptopovima.

Funkcioner SNS i direktor PIO Fonda Relja Ognjenović izjavio je da je ta stranka zakupila prostor, navodeći da se tu održava "radni sastanak" stranke, kao i da se tu nalazi njihov kol centar.

(Beta, 06.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »