О'Саливен: Освојио сам седму светску титулу само због ТВ екипе

Бета 14.06.2022

Британски снукераш Рони О'Саливен рекао је да је ове године освојио седму титулу светског шампиона само зато јер му је било жао телевизијске екипе која га је пратила током читавог турнира у Шефилду на снимању документарног филма.О'Саливен је 2. маја освојио седму титулу светског шампиона и изједначио рекорд Стивена Хендрија, победом у финалу против Џада Трампа 18:13.

У разговору са медијима на отварању сопстевене снукер академије у Сингапуру, први играч света рекао је да није имао лични мотив за освајање титуле.

"Одавно сам одлучио - ако сам због нечега под превеликим притиском или ако у нечему не уживам, да је можда боље да изгубим и пустим неког другог да заузме то место. И то сам осећао током овогодишњег Светског првенства. Нисам заправо уживао. Али, пратила ме је телевизијска екипа и помислио сам да је боље да се баш потрудим због њих, пошто ме прате", рекао је О'Саливен, пренео је Јуроспорт.

"И због тога сам и освојио титулу. Не зато што сам желео да је освојим. Једноставно ми је било жао телевизијске екипе", навео је 46-годишњи светски правак.

О'Саливен је свих 17 дана турнира био озвучен, а телевизијској екипи је био дозвољен приступ и иза сцене, како би снимила његов наступ за столом и ван њега на највећем снукерашком такмичењу.

О'Саливен би нову сезону требало да почне 4. јула у Лестеру у Лиги шампиона.

Он је рекао да планира да отвори више академија у Кини и на Тајланду како би учествовао у популаризацији снукера у Азији, али да му снукер није приоритет.

"Не занима ме толико снукер. Волим да играм, али осим тога, не мешам се у то... Не знам шта се заправо дешава у свету снукера", навео је О'Саливен.

Он је такође рекао да својој деци никада не би препоручио да се професионално баве снукером, пошто би многе ствари у том спорту требало да се поправе.

(Бета, 06.14.2022)

Повезане вести »

Спорт, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања