Zdravlje

Simptomi raka prostate: Ovaj znak bolesti mnogi ne prepoznaju na vreme

Danas pre 8 sati
Postoje mnogi simptomi raka prostate, ali neke od njih je lakše primetiti i povezati s ovom bolešću od drugih. Dr Kišan Vitlani, koji je zaposlen kao lekar opšte prake, upozorava muškarce da obavezno odu na pregled ako im se jave bolovi u donjem… »

"Zimski bluz" počinje da hara: Zašto upadamo u depresivna stanja tokom zime?

B92 pre 8 sati
Kraći dani, hladno, mračno… zimi nam obično pada raspoloženje. Ali neki od nas razvijaju i pravu sezonsku depresiju. Kako je prepoznati i šta učiniti? Dok trepneš, prođe dan. Ovo nam se često događa tokom hladnog, tamnog zimskog perioda… »

Svakodnevno vežbanje u isto vreme može značajno da utiče na zdravlje

N1 Info pre 4 sati
Možete jednostavno da poboljšate svoj režim vežbanja, pokušajte da vežbate u isto vreme svaki dan. Nova studija na laboratorijskim miševima ukazuje na to da redovna rutina vežbanja donosi više zdravstvenih koristi. Iako postoji centralni telesni… »

Elektronski zdravstveni kartoni više nisu san: Jednim klikom uvid u sve podatke pacijenata VIDEO

B92 pre 5 sati
Lekari će jednim klikom imati uvid u sve podatke pacijenata. Arhiva svih bolnica i domova zdravlja uskoro će se naći u jednom, objedinjenom sistemu. To propisuje nedavno usvojeni Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji u okviru kog se nalazi i… »

Zašto nam je teško da se odreknemo kafe? VIDEO

B92 pre 6 sati
Jutarnja rutina mnogih ne može da se zamisli bez šoljice kafe. A da li nam je ona zaista potrebna? Oni koji su odlučili da se odreknu omiljenog crnog napitka kažu da im je prvih sedam dana bilo teško, ali da su nakon toga bili bolje raspoloženi i da… »

Peta tribina „Zdrave granice – zdrava igra“ u organizaciji Udruženja AGOS održana u Kraljevu

N1 Info pre 7 sati
Još jedna u nizu tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću “Zdrave granice, zdrava igra” održana je u Kraljevu. Primarni cilj ovih tribina koje Udruženje AGOS organizuje u gradovima širom Srbije, je da se pokrene diskusija i… »

Testiranje na veliki kašalj: Gde i kako možete proveriti dijagnozu

N1 Info pre 8 sati
Testiranje radi potvrđivanja dijagnoze velikog kašlja sprovodi se radnim danima od 7 do 12 časova u Centru za mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu, saopštio je danas taj institut. Za pacijente sa… »

Oprez: Jedna posna namirnica može izazvati smrtonosnu infekciju ukoliko se ne priprema pravilno

B92 pre 8 sati
Iako će većina reći da je zdravo jelo, lekari upozoravaju da je idealno za razmnožavanje bakterije, te može biti fatalno za određene grupe. S obzirom na to da je počeo božićni post, nije na odmet osvrnuti se na upozorenja lekara svake godine pred… »

Psihijatar Đurić: Svako lečenje nesanice započinje se ovim pitanjem

N1 Info pre 11 sati
Naš poznati psihijatar Vladimir Đurić pisao je na svom profilu na Fejsbuku o nesanici. Doktor Vladimir Đurić poznat je po svojim jedinstvenim i upečatljivim statusima na društvenoj mreži Feejsbuk koji pogađaju pravo u srž i tako dobro opisuju… »

Revolucionarni lek za „decu leptire“ u Srbiju stiže pre nego u EU: „Ovo radimo zato što se radi o jednoj od najtežih…

Nova pre 11 sati
U Srbiji od bulozne epidermolize boluje 39 osoba, njih 17 su deca. Ta teška i retka bolest, obolelima pravi još teže rane, koje se javljaju po celom telu. Nedavno je u Americi odobren i prvi lek – gel, koji na godišnjem nivou košta više od 660… »

Zdravlje, najnovije vesti »