Zdravlje

Brojne zaposlene u kovid odeljenjima muče psihički problemi

Nova pre 31 minuta
Britansko istraživanje pokazalo je da 40 odsto zdravstvenih radnika na kovid odeljenjima verovatno ispunjava kriterijume za dijagnozu, a jedan od sedam ispitanika ima misli o samoubistvu. Gotovo polovina zdravstvenog osoblja koje radi u jedinicama za… »

Otkriveno šta još u telu utiče na težinu kovid simptoma

B92 pre 1 sat
Kineski naučnici sa Univerziteta u Hongkongu došli su do novih saznanja o koronavirusu, odnosno simptomima kod ljudi koje izaziva. Oni su objavili u naučnom časopisu Gut da neki mikroorganizmi u gastro-intestinalnom traktu (sistemu za varenje)… »

U Kini korona pronađena u sladoledu

Nova pre 1 sat
U Kini je virus korona pronađen u jednoj vrsti sladoleda, zbog čega je cela serija povučena iz prodaje, saopštila je tamošnja vlada. Kompanija Dakiaodao fud (Dakiaodao Food) u gradu Tjencinu je zatvorena, a zaposleni su testirani na koronavirus. Nema… »

Japansko istraživanje: Oolong čaj ubrzava razgradnju masti

N1 Info pre 11 sati
Kada je reč o uklanjanju masnoće u predelu stomaka, možda će vam prvo pasti na pamet HIIT treninzi i povremeni post, a da li ste ikada razmišljali o čajevima? Novo istraživanje objavljeno u časopisu „Nutrients“ otkriva da ispijanje oolong… »

Šta je s gripom?

Vesti online pre 13 sati
U Hrvatskoj do sada nije prijavljen ni jedan slučaj gripa niti je u Nacionalnom laboratoriju WHO-a za grip pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo ove sezone detektovan virus gripa. Grip slabi svuda u svetu Suzbijanje zaraznijeg Covida 19 suzbija i manje… »

Smeđi, žuti, beli šećer - u čemu je zapravo razlika

RTS pre 14 sati
Tokom godina smeđi šećer učvrstio je reputaciju „zdrave“ alternative belom šećeru. Često se prodaje kao prirodni zaslađivač i zamena za beli šećer. Ipak, suprotno uvreženom mišljenju, stručnjaci kažu da je vrlo malo razlika između… »

Jestivi insekti sigurni obroci

B92 pre 14 sati
Jestivi insekti su sigurni za jelo, potvrdila je Evropska agencija za sigurnost hrane. Agencija sa sedištem u italijanskom gradu Parma saopštila je da je naučno potvrđeno da su osušene larve žute bube sigurne za jelo, cele ili u obliku praha. Dodaje… »

Veliki broj zaposlenih u kovid odeljenjima ima psihičke probleme

N1 Info pre 14 sati
Britansko istraživanje pokazalo je da 40 odsto zdravstvenih radnika na kovid odeljenjima verovatno ispunjava kriterijume za dijagnozu, a jedan od sedam ispitanika ima misli o samoubistvu. Gotovo polovina zdravstvenog osoblja koje radi u jedinicama za… »

Kineski stručnjaci: Ne vakcinisati Fajzerom starije osobe

B92 pre 15 sati
Kineski stručnjaci u oblasti zdravstva pozvali su da se prekine upotreba vakcine protiv virusa korona kompanije Fajzer na starijima zbog smrtnih slučajeva u Norveškoj, saopštio je kineski list "Global tajms". "Kineski stručnjaci u oblasti zdravstva… »

San se kod roditelja stabilizuje tek posle šest godina od rođenja bebe

RTS pre 16 sati
Uobičajeni bioritam i stabilan san roditelja, često se ne vraća na nivo od pre trudnoće, i šest godina nakon rođenja prve bebe, otkrilo je novo istraživanje. Majke novorođenčadi preuzimaju većinu roditeljskog posla, u odnosu na očeve, i provode… »

Zdravlje, najnovije vesti »