Zdravlje

Glumica Sofija Rajović: Ko ne zna šta je zavisnost od šećera – blago njemu

RTS pre 1 sat
Glumica Sofija Rajović godinama živi sa insulinskom rezistencijom, a pošto sama o bolesti nije zanala ništa dok je nije dobila, rešila je da o svemu otvoreno govori kako bi i drugi možda prepoznali svoj problem. U RTS Ordinaciji pričala je o tome… »

Hrana koju osobe sa dijabetesom ne bi trebalo da konzumiraju

Vesti online pre 59 minuta
Dijabetes je hronična bolest koja se besomučno širi celim svetom, među odraslima, ali i među decom. Osobe kojima je dijagnostikovan dijabetes trebalo bi više pažnje da obrate na ono što konzumiraju, jer određene namirnice mogu prilično da… »

U kojoj meri so utiče na razvoj srčanih bolesti?

Vesti online pre 1 sat
Naučnici iz američkog kardiološkog udruženja utvrdili su u kojoj meri unos soli povećava rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Rezultati istraživanja objavljeni su u naučnom časopisu “The New England Journal of Medicine”. Lekari su… »

Hrana koju osobe sa dijabetesom ne bi trebalo da konzumiraju

N1 Info pre 1 sat
Dijabetes je hronična bolest koja se besomučno širi celim svetom, među odraslima, ali i među decom. Osobe kojima je dijagnostikovan dijabetes trebalo bi više pažnje da obrate na ono što konzumiraju, jer određene namirnice mogu prilično da… »

Počinje post i ješćemo više ribe, ali i dalje nedovoljno

B92 pre 1 sat
Počinje Božićni post, između ostalog i vreme godine kada češće jedemo ribu. Retki su oni koji slušaju savete nutricionista i imaju ribu na trpezi bar dva puta nedeljno. Postoje dva podatka o tome koliko građani Srbije u proseku pojedu ribe… »

Egipat odobrio vakcinaciju dece od 12 godina

B92 pre 2 sata
Vlasti Egipta odobrile su danas vakcinaciju dece od 12 do 15 godina, saopšteno je iz egipatske Vlade. Ovom odlukom se malo spustila granica za osobe koje mogu da prime vakcinu kompanija Fajzer/Biajontek, pošto je dosad bilo dozvoljeno osobama iznad 15… »

CDC: Hidratacija je važna kada primate vakcinu protiv koronavirusa?

N1 Info pre 5 sati
Do sada ste verovatno primetili ili bar čuli da posle vakcinacije može da dođe do određenih nuspojava. To su najčešće bol na mestu uboda, groznica i umor. Prema rečima stručnjaka, ove nuspojave se mogu ublažiti. Američki Centri za kontrolu i… »

Svi znate za verovanje kad igra oko, ali obratite pažnju: Možda vam nedostaje ovaj vitamin i da se trzaji zato dešavaju!

Kurir pre 5 sati
Svima nam se ponekad desi da nam oko "igra", tj. da imamo trzaje oko oka, što može da bude posledica, recimo, naprezanja i umora očiju. Međutim, ako vam se to često dešava, možda bi trebalo da proverite nivo vitamina B12 jer bi to mogao biti… »

Šta znamo o Omikronu, novoj varijanti korone iz Afrike

Danas pre 6 sati
Gde se već pojavio Omikron, šta čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla da nastane i kako se može sprečiti širenje – evo nekoliko odgovora. Čini se da se veliki broj mutacija u varijanti Omirkon akumulirao u jednom jedinom potezu, kod jedne… »

Šta znači kada smo rezistentni na insulin

B92 pre 6 sati
Kao hormon koji utiče na gotovo sve procese u organizmu insulin je veoma značajan, a važno je znati čemu tačno služi i kako se reguliše, kao i kako utiče na dijabetes, ali i na pojavu insulinske rezistencije. Insulin se oslovljava sa "njegovo… »

Zdravlje, najnovije vesti »