Zdravlje

Najčešći problemi sa stopalima

N1 Info pre 3 sata
Nošenje neudobne obuće često dovodi do problema sa stopalima, ali to nije jedini uzrok, neke promene su posledice zdravstvenog stanja. Ligamenti u stopalima se mogu istegnuti. Nošenje cipela sa visokom potpeticom može zaista da bude bolno, ali to… »

I kasna večera može da ubrza starenje kože, i ne samo to

B92 pre 6 sati
Naučnici otkrili da su nepravilne prehrambene navike poremetile biološki sat kože miševa, što je dovelo do slabljenja kožnog enzima koji blokira štetno ultraljubičasto zračenje Sunca. Svi mi ponekad volimo da kasno uveče pojedemo nešto, bilo da… »

Studija: “Fajzerova i AstraZenekina vakcina stvara sličan nivo antitela kod starijih od 80 godina, ćelijski odgovor jači…

Nedeljnik pre 6 sati
JesúS HellíN / Zuma Press / Profimedia Stariji od 80 godina pokazuju slične reakcije na stvaranje antitela nakon vakcinacije jednom dozom Fajzerove ili AstraZenekine vakcine, dok su ćelijski odgovori (T-ćelije) pojačani nakon imunizacije… »

Luk može da izazove nadutost kod nekih osoba, ali i grčeve

N1 Info pre 6 sati
Koliko ste obroka pripremili, a da u njima nije bilo luka? Verovatno malo. Ova namirnica je gotovo neizbežna u ishrani kao so, ali ima i svoju lošu stranu. „Luk je prepun antioksidanasa i protivupalnih jedinjenje koji smanjuju rizik od srčanih… »

Odgovori lekara iz Niša na sva pitanja antivaksera

Nova pre 7 sati
Dr Aleksandar Ivković, radiolog iz Niša, odlučio je da pruži odgovore na sva pitanja koje protivnici vakcina najčešće postavljaju na društvenim mrežama. Antivakseri dovode u pitanje bezbednost vakcine, ali takođe misle da se vakcinacijom oduzima… »

Zbog pandemije trpe i ostali pacijenti: Otkazano 600.000 operacija

B92 pre 8 sati
Više od 35 miliona Italijana je zbog pandemije imalo probleme u lečenju drugih bolesti i zdravstvenih problema koji nisu vezani za koronavirus, saopštila je fondacija "Zdrava Italija", koja je uradila istraživanje o posledicama pandemije na… »

Rusi objavili: Vakcina Sputnjik V efikasna 97,6 odsto

B92 pre 7 sati
Efikasnost vakcine Sputnjik V iznosi 97,6 procenata, prema rezultatima analize podataka oko 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF). Nacionalni istraživački centar Gamaleja i RDIF objavili su da je efikasnost… »

Predrag četiri puta pobedio leukemiju: "Kanceri ne mogu ubiti onog ko se ne preda" VIDEO

B92 pre 9 sati
Predrag Slijepčević je čovek koji je uspeo nešto što se čini gotovo nemoguće. Pobedio je leukemiju čak četiri puta. Kao predsednik Udruženja za pomoć obolelima od akutnih leukemija, svakodnevno pomaže ljudima koji se suočavaju sa ovom teškom… »

Bivši kovid pacijenti namerno se ponovo izlažu koronavirusu: Nova studija o imunitetu

Nedeljnik pre 11 sati
Foto: Profimedia Britanski naučnici pokrenuli su testiranja u sklopu kojih će bivše kovid pacijente namerno ponovno izložiti koronavirusu da bi na taj način ispitali njihovu imunološku reakciju i ustanovili da li će se dobrovoljci ponovno zaraziti… »

Stručnjaci upozoravaju na upotrebu vitamina D

B92 pre 13 sati
Medicinska i stručna javnost upozoravaju na neselektivnu upotrebu vitaminskih suplemenata u uslovima pandemije koronavirusa. Za samo nekoliko meseci, naučnici su od upozorenja o nedostatku vitamina D u populaciji prešli na upozorenje o zloupotrebi i… »

Zdravlje, najnovije vesti »