Zdravlje

Šta se dešava ako jedemo ovsenu kašu svaki dan?

Danas pre 6 sati
Ovsena kaša je ukusna žitarica koja ima mnoge prednosti. Njihova popularnost je porasla u poslednjih nekoliko godina i sve više ljudi ih uključuje u svoju ishranu. Prednost zobi je u tome što pomaže u kontroli holesterola, reguliše nivo šećera u… »

Srbija jedina evropska selekcija bez psihologa na Svetskom prvenstvu

Danas pre 1 dan
Evropske fudbalske reprezentacije u Kataru, imaju po dva psihologa u timu, neke i po tri: za fudbalere u napadu, zatim za one u srednjem redu i za odbrambene, jer ne razmišljaju svi igrači isto, kaže sportski psiholog, ekspert za fudbal, Saša… »

Jedna šolja napitka od ovog praha može da pomogne u snižavanju holesterola i krvnog pritiska

B92 pre 16 sati
Osim što snižava krvni pritisak i jača krvne sudove, kakao napitak takođe može da smanji "loš" holesterol (LDL) i poveca dobar (HDL). To je zbog flavonoida koje kakao sadrži u izobilju, a koji su takođe važni za smanjenje faktora rizika za… »

Sirup za kašalj sa folkodinom zabranjen u Evropskoj uniji

RTS pre 7 sati
Sirupi protiv kašlja koji sadrže folkodin biće zabranjeni u Evropskoj uniji, objavila je Evropska agencija za lekove (EMA). Agencija je utvrdila da sirupi koji sadrže folkodin mogu izazvati veoma opasnu alergijsku reakciju tokom opšte anestezije, dok… »

Nedostatak vitamina B-12 je čest problem koji može ostaviti ozbiljne posledice na zdravlje

City magazine pre 9 sati
Nedostatak vitamina B12 uobičajen je zdravstveni problem koji pogađa oko 13% ljudi. B12 je oskudan u ishrani, a nalazi se samo u hrani životinjskog porekla. Na sreću, ljudima je potrebno samo 2,4 mikrograma vitamina B12 dnevno. Bez adekvatne… »

Lako zasiti, jeftin je i omiljen za kombinovanje: Skida salo sa struka i ojačava imunitet

B92 pre 10 sati
Jogurt koji sadrži aktivne kulture poboljšava zdravlje creva, pomaže kod zatvora, pa čak i netolerancije na laktozu. Prema navodima koji su stigli od starne Harvard TH Chan School of Public Health, ovaj napitak bogat hranljivim materijama je takođe… »

12 namirnica koje sadrže nevidljivi šećer kojeg nismo svesni

Danas pre 12 sati
Iako mislimo da ne jedemo šećer, prava istina je da se on krije u mnogim namirnicama. Iako su poznati kao zdrava hrana ili se ne smatraju štetnim kao druge, postoje proizvodi koji kriju takozvani nevidljivi šećer. Glucovibes je sastavio listu… »

Ne postoji hrana koja ga nema, a gojite se samo sa 40 grama dnevno

B92 pre 13 sati
Nekoliko studija na životinjama pokazalo je da ishrana sa visokim sadržajem šecera dovodi do gojaznosti, insulinske rezistencije, povecane crevne permeabilnosti i upale niskog stepena, dok su studije na ljudima potvrdile vezu između dodanog šecera i… »

Kvalitetan san je važan za zdravlje: Na ovaj način možete da se budite odmorni i bez bolova!

Kurir pre 15 sati
Tokom noći se prevrćete, ne možete da se namestite, sve vam smeta, a kad ustanete sve vas boli i još ste neispavani. Želite mirno da spavate kako biste mogli normalno da funkcionišete tokom dana. Recite zbogom mučnom spavanju i buđenju sa… »

Doktor savetuje: Kako da se izborite sa upornim urinarnim infekcijama

Kurir pre 17 sati
U razgovoru sa prof. dr Zoranom Džamićem, specijalistom urologije, redovnim profesorom Medicinskog fakulteta u Beogradu i Direktorom Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije rasvetljavamo planetarni problem – ponavljane urinarne infekcije… »

Zdravlje, najnovije vesti »