Zdravlje

I naizgled bezazleni lekovi mogu da vam ugroze život tokom vožnje: Treba da znate koji su

B92 pre 3 sata
Veliki broj vozača, čak i profesionalnih, koriste neke od lekova sa negativnim uticajem na sposobnost vožnje, a da to ne znaju. Pored toga, velika većina mladih vozača, kao i vozača starijih od 65 godina koji uzimaju više lekova usled hronične… »

Iako zdrave, jabuke mogu da imaju i negativne efekte

N1 Info pre 4 sati
Jabuke su zdrave i povezane su sa nizom blagodeti koje bi mogle da pomognu u promociji dobrog zdravlja na duge staze. Međutim, one mogu da imaju i neke negativne efekte. Jabuke su voće bogato korisnim nutrijentima i mogu da budu korisne za mnogo toga… »

Mineral koji najčeše nedostaje organizmu, a vrlo je važan

Nova pre 4 sati
Na količinu gvožđa posebno bi trebalo da obrate pažnju vegetarijanci i vegani jer ne jedu meso, a upravo je ono najbolji izvor ovog minerala. Gvožđe je bitno za crvena krvna zrnca, ako ga ne unosite u dovoljnoj količini u organizam možete da… »

Ne štite sve maske, niti svi testovi pokazuju istinu: Nađeno na milione neispravnih proizvoda

B92 pre 5 sati
Od početka pandemije koronavirusa u EU je ustanovljeno na milione falsifikovanih ili neispravnih proizvoda zdravstvene zaštite. Agencija EU za borbu protiv prevare (OLAF) ušla je u trag oko 52 miliona neispravnih gelova za ruke, zaštitnih maski i… »

Može li veganska ishrana da smanji težinu kovida

Nova pre 5 sati
Osobe koje su se pridržavale ishrane bez mesa imale su 73 odsto niže šanse da dožive „umereno do teški“ oblik kovida 19, u poređenju sa onima koji jedu hranu životinjskog porekla. Prema novom velikom istraživanju, veganska, bezmesna ishrana i… »

Mineral koji najčešće nedostaje organizmu

N1 Info pre 6 sati
Na količinu gvožđa, posebno bi trebalo da obrate pažnju vegetarijanci i vegani jer ne jedu meso, a upravo je ono najbolji izvor ovog minerala. Gvožđe je bitno za crvena krvna zrnca, ako ga ne unosite u dovoljnoj količini u organizam možete da… »

Dr Tiodorović: Treća doza vakcine ipak neophodna

Nova pre 6 sati
Epidemiolog i član kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je da smatra da će treća doza vakcine biti neophodna. “Treća doza vakcine će biti neophodna, toga moramo biti svesni. Onoga trenutka kad nam bude jasno na osnovu studije kakav imuni… »

Grad finansira VTO za parove koji imaju problem da dobiju drugo dete VIDEO

B92 pre 6 sati
Tokom leta biće raspisan javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje parovima koji zbog sekundarnog steriliteta ne mogu da dobiju drugo dete. Trebalo bi da iz gradske kase za finansiranje VTO bude izdvojeno 30 mimliona dinara tako da će to otprilike… »

Streljaštvo je sport, ali i odlična antistres terapija

RTS pre 7 sati
Sve do prošle godine preovladavalo je uverenje da je stres posledica brzog i napetog života, a sada znamo da je i duga izolacija veoma stresna. Jedan od načina da se oslobodimo napetosti je i streljaštvo. Ljiljana Zdravković članica je muzičkog… »

Ko treba da nosi masku i nakon što mere budu ukinute

Nova pre 8 sati
Kako još nije stečen kolektivni imunitet, osobe koje nisu vakcinisane i dalje bi trebalo da nose maske kako bi se zaštitile i kada mere budu ukinute. Stručnjaci kažu da bi osim nošenja maski, osobe koje nisu vakcinisane trebalo da i i dalje… »

Zdravlje, najnovije vesti »