Zdravlje

Stiže jestiva vakcina sa ukusom ruskog mlečnog proizvoda

Nedeljnik pre 1 dan
Foto Profimedia Institut za eksperimentalnu medicinu (IEM) iz Sankt Peterburga planira da u narednih godinu dana završi pretklinička ispitivanja prve jestive vakcine protiv koronavirusa na svetu, koja će imati ukus kao poznati ruski mlečni proizvod… »

Zašto se javlja glad tokom noći?

Vesti online pre 1 dan
Da li ste se nekada probudili usred noći s osećajem gladi? Ako se to događa samo povremeno, ne bi trebalo da vas zabrine, ali ako se događa često, možda ne bi bilo loše da se pozabavite tim problemom. Nivo gladi, koja je delimično regulisana… »

Trikovi da prevariš mamurluk

Nova pre 1 dan
Čak i ako ste vrlo umereni u ispijanju alkohola, verovatno niste pošteđeni mamurluka, pa je dobro znati da postoje trikovi uz pomoć kojih ga možete preduprediti. Jedite masnu hranu Hrana, a posebno ona masnija, odlaže apsorpciju alkohola u telu… »

Namirnica zbog koje loše spavate

Nova pre 1 dan
Ako se satima okrećete u krevetu i pokušavate da zaspite, a uzrok nisu ni kofein ni brige koje vas muče, stručnjaci kažu da vam probleme sa spavanjem možda prouzrokuje uobičajena namirnica koju svakodnevno koristite - so. Studija Evropskog… »

GRAFIKA Koliko čaša vode treba da piješ za svoju kilažu

Nova pre 1 dan
Večita dilema za one koji su čvrsto rešili da počnu da piju više vode je - koliko je dovoljno. Da li se univerzalne preporuke stručnjaka odnose na sve nas podjednako? Odgovor je u vašoj kilaži i brojanju popijenih čaša umesto litara. Ljudi… »

Stiže jestiva vakcina protiv koronavirusa

B92 pre 1 dan
Institut za eksperimentalnu medicinu (IEM) iz Sankt Peterburga planira da u narednih godinu dana završi pretklinička ispitivanja prve jestive vakcine protiv koronavirusa na svetu, koja će imati ukus kao poznati ruski mlečni proizvod "rjaženka"… »

Zdravlje, najnovije vesti »