Zdravlje

“Pohovana svinjetina opasnija od AstraZeneke”

Vesti online pre 13 sati
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak je veoma slikovato govorio o opasnostima vakcinacije AstraZenekom. On je istakao da veća opasnost preti od pohovane svinjetine. On je na konferenciji za novinare rekao da je AstraZeneka… »

Nemačkoj se ne dopada ideja o ukidanju patenta na vakcine

B92 pre 13 sati
Inicijativa SAD da se ukinu patenti na proizvodnju vakcina u Nemačkoj je dočekana s negodovanjem. Intelektualna svojina je nedodirljiva, a izlaz je u pojačanom izvozu, poručuju iz Berlina. Ideja nove američke vlade dočekana je s oduševljenjem… »

Formula koja štiti hranu od propadanja patentirana baš u Srbiji

B92 pre 13 sati
Problem bacanja hrane pogađa ceo svet, ali naučni savetnik u Institutu za multidisciplinarna istraživanja dr Goran Branković osmislio je formulu koja može da pomogne u rešavanju ovog problema tako što se tečnost samo aplicira po posudi u kojoj… »

Saznajte koji su ključni koraci za blistav osmeh

N1 Info pre 13 sati
Mali rituali, poput ispijanja kafe, uživanja u omiljenom desertu ili isprobavanja nove ukusne hrane mogu da budu divni, ali sa druge strane mogu da utiču na zdravlje i izgled vaših zuba, koje ljudi često prvo primete pri upoznavanju. Međutim, za… »

Moderna - 96% kod dece

B92 pre 13 sati
Američka farmaceutska firma Moderna objavila je da je njena vakcina protiv koronavirusa delotvorna 96 odsto kod dece stare od 12 do 17 godina, prema rezultatima prvih kliničkih ispitivanja. Dve trećine od 3235 učesnika ispitivanja u Sjedinjenim… »

Radovanović: Zašto zabrana muzike u kafićima ima smisla

Nova pre 14 sati
Kafići i restorani danas počinju da rade i u zatvorenom, do 22 sata, a jedan od uslova je da nema muzike. Koliko ta mera ima smisla - pitali smo prof. dr Zorana Radovanovića. O otvaranju klubova tek kad budemo ispod 100 zaraženih, ali ugostiteljski… »

Namirnice koje podižu nivo energije i daju snagu

N1 Info pre 14 sati
Nedostatak energije može da utiče na obavljanje svakodnevnih aktivnosti i tako nas učini manje produktivnim. Međutim, konzumiranjem namirnica kao što su banane, jaja ili jabuke može znatno da unapredi nivo energije i pomogne nam da održimo fokus… »

Sputnjik lajt: Po čemu je sve nova vakcina drugačija

Nova pre 16 sati
Vakcina protiv korone Sputnjik lajt, koja se daje u jednoj dozi, registrovana je u Rusiji, a njena efikasnost iznosi 79,4 odsto. To je više nego kod mnogih vakcina sa dve doze, saopštio je ruski Fond za direktne investicije. A šta još ovu vakcinu… »

Modernina vakcina 96 odsto efikasna kod dece od 12 do 17 godina

Nedeljnik pre 17 sati
SOPA Images / Sipa Press / Profimedia Američka farmaceutska kompanija Moderna objavila je da je njena vakcina protiv koronavirusa efikasna 96 odsto kod dece uzrasta od 12 do 17 godina, prema rezultatima prvih kliničkih ispitivanja. Dve trećine od 3.235… »

Modernina vakcina 96 odsto efikasna kod dece od 12 do 17 godina

N1 Info pre 17 sati
Američka farmaceutska kompanija Moderna objavila je da je njena vakcina protiv koronavirusa efikasna 96 odsto kod dece uzrasta od 12 do 17 godina, prema rezultatima prvih kliničkih ispitivanja. Dve trećine od 3.235 učesnika ispitivanja u SAD primilo… »

Zdravlje, najnovije vesti »