Zdravlje

Tromboza se teško otkriva samo klasičnim pregledom: Doktor Babić otkriva šta govori povišen d-dimer

Kurir pre 13 sati
Ako osećate bol u nozi, imate otok, ali i otežano dišete, steže vas u grudima i srce vam ubrzano radi - odmah se obratite lekaru. Brzo, jednostavno i precizno testiranje na koje će vas uputiti olakšaće pravilnu dijagnostiku i lečenje Lenin lekar… »

Ova biljka je spas kod plućnih infekcija i problema organa za disanje: Očistite respiratorni sistem na prirodan način!

Kurir pre 15 sati
Najnovija istraživanja potvrđuju da ekstrat bokvice deluje kod plućnih infekcija, za šta se u narodu znalo još od davnina. Ova biljka se upotrebljava u narodnoj medicini u svim krajevima sveta. Koren je koristan kod groznice i plućnih infekcija, a… »

Šta je šumsko kupanje i kako vam može pomoći?

City magazine pre 15 sati
Praksa koju vam danas predstavljamo potiče iz Japana, a ima za cilj fizički i mentalni detoks, kroz povezivanje sa prirodom svim čulima. Blagodeti su sveobuhvatne, jer uključuju disanje, opuštanje, rad srca, i naposletku smirenost. Nadamo se da vam… »

Kako na vreme prepoznati deformitet kičme kod dece

RTS pre 15 sati
Nasledni faktor, loše držanje i nedovoljna fizička aktivnost samo su neki od razloga što su deformiteti, pre svega kičmenog stuba, kod dece u osnovnim i srednjim školama u porastu. Kako da na vreme prepoznamo nepravilnosti u razvoju naše dece, a… »

Nikako ne smete ove stvari da radite tokom posta! 40 dana morate ovoga da se pridržavate, inače pravite katastrofalnu grešku

Kurir pre 15 sati
Božićni post počeo je u nedelju i trajaće 40 dana. Tada se pravoslavni hriščani pripremaju za najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Post podrazumeva odricanje od određenih namirnica, posebno onih životinjskog porekla. Nutricionista Ana… »

4 razloga zbog kojih bi trebalo jesti ren

Vesti online pre 17 sati
Ljubitelji mesa znaju koliko sos od rena može da obogati njegov ukus i učini ga znatno boljim. Ipak, manje je poznato da je ova biljka zbog svojih sastojaka odlična za imunitet i zdravlje organizma. 1. Jača pluća 2. Snižava krvni pritisak 3. Pomaže… »

Ishrana za starije osobe koja topi kilograme i čuva kosti

N1 Info pre 16 sati
Zdrava telesna težina ključ je zdravlja i dugovečnosti, ali nakon određene dobi skidanje kilograma postaje sve teži zadatak. Dijete tada nisu najbolji odabir jer mnoge mogu da pogoršaju probleme poput gubitka mišićne mase i gustine kostiju, što… »

Omikron soj otkriven u Holandiji pre dolaska putnika iz Afrike

N1 Info pre 17 sati
Omikron soj koronavirusa otkriven je u Holandiji i pre nego što su iz Južne Afrike 26. novembra stigla dva aviona sa najmanje 14 osoba zaraženih novim sojem, saopštili su holandski zvaničnici. Naime, kako tvrde tamošnji nadležni, omikron soj, za… »

Virusološkinja sa Oksforda: Nećemo biti vraćeni u doba sa početka pandemije

N1 Info pre 16 sati
Iako se svi odreda ograđuju od prognoza uz poruke da se o omikronu još premalo zna, mnogi naučnici ipak komentaruišu virus i mutacije. Viruloškinja s uglednog univerziteta Oksford poručuje da scenarijo koji nas čeka, kakav god bio, svakako ne bi… »

Omikron soj: Veća zaraznost – manji broj teških slučajeva

B92 pre 18 sati
Veliki broj mutacija novog soja koronavirusa, nazvanog omikron, može dovesti do toga da se prilikom zaražavanja teži oblik bolesti razvija duže nego kod delta soja, što će dati organizmu više vremena da razvije imunitet, rekao je direktor centra… »

Zdravlje, najnovije vesti »