Zdravlje

Kina odobrila upotrebu još dve vakcine protiv koronavirusa

N1 Info pre 4 sati
Kina je danas odobrila upotrebu još dve vakcine protiv koronavirusa. Za vakcinu kompanije Kansino je potrebna samo jedna doza i, kako je navedeno, efikasna je u skoro dve trećine slučajeva četiri nedelje posle vakcinacije. Druga vakcina je proizvedena… »

Imunolog objašnjava zašto se zaražavamo posle vakcine

Nova pre 5 sati
Ljiljana Sofronić Milosavljević, imunolog sa Instituta za primenu nuklearne energije, izjavila je za N1, govoreći o slučajevima kada se neko zarazi nakon primljene prve doze vakcine, da za sve vakcine važi pravilo da "ljudi moraju biti zdravi da bi… »

Kako je grip nestao zbog korone

Nova pre 5 sati
Grip je ove zime praktično nestao u Americi, gde se izveštava o mnogo manjim nivoima obolelih nego proteklih decenija, a stručnjaci kažu da su mere za suzbijanje koronavirusa - nošenje maski, socijalna distanca i virtuelna nastava - bile veliki… »

Šta lekari nikad ne bi jeli

Nova pre 6 sati
I dalje ne postoji recept za savršeno zdravlje, ali sve je više podataka o tome koju hranu treba jesti ako bismo da budemo dugovečni. Sada stručnjaci za razne oblasti otkrivaju kako se to oni hrane, ali i šta nikako ne bi jeli. “Nazivam ovo… »

Pretražili su svaki kutak da nađu prirodno rešenje za svoje zdravlje: Evo na koji način su pobedili anginu pektoris!

Kurir pre 6 sati
Imam anginu pektoris, dugo „vučem“ tu dijagnozu, snagu sam sve više gubio, pio lekove, ali prošle jeseni sam baš zanemoćao. Napravim tri koraka, pa se odmaram. Uzimam terapiju, ali snage je, ipak, bivalo sve manje i manje – kaže Milan (72), iz… »

U godini pandemije koronavirusa „nestao“ grip u SAD

N1 Info pre 15 sati
Grip je ove zime praktično nestao u Americi, gde se izveštava o mnogo manjim nivoima obolelih nego proteklih decenija, a stručnjaci kažu da su mere za suzbijanje koronavirusa - nošenje maski, socijalna distanca i virtuelna nastava - bile veliki… »

"Čudotvorni" lek protiv korone stiže u Srbiju: Daje se u jednoj dozi i u samo četiri situacije

B92 pre 16 sati
Američki lek protiv korone pod nazivom "bamlanivimab" kompanije "Eli Lili" stiže u Srbiju u aprilu ili maju, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Za američki medikament protiv kovida država je izdvojila čak 40 miliona dinara za oko 2.000 doza… »

Fajzer ispituje treću dozu vakcine

B92 pre 17 sati
Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je danas da je počela ispitivanje treće doze svoje vakcine protiv koronavirusa u okviru strategije zaštite od mutiranih sojeva koronavirusa. Zdravstvene vlasti kažu da prva generacija vakcina protiv kovida 19… »

Hoćete da se vakcinišete, ali imate alergiju? Ovo uputstvo može da vam pomogne

B92 pre 18 sati
Ukoliko želite da primite vakcinu protiv koronavirusa, a inače imate neku vrstu alergijskih reakcija, sigurno će vam od koristi biti uputstvo koje je izdao Centar za kontrolu i prevenciju bolesti SAD (CDC). Kako je navedeno, ovo uputstvo služi za… »

UNICEF počinje sa isporukom špriceva kao deo globalne raspodele COVID-19 vakcina u okviru COVAX-a

Nedeljnik pre 20 sati
Foto: Profimedia UNICEF je avio-transportom poslao 100.000 špriceva i 1000 sigurnosnih kutija za COVID-19 vakcine na Maldive. Pošiljka je krenula iz UNICEF-ovog humanitarnog skladišta u Dubaiju kao deo prvog talasa isporuke špriceva koji će se… »

Zdravlje, najnovije vesti »