Zdravlje

Voće koje je toliko zdravo da bi trebalo da ga jedemo svaki dan

Vesti online pre 1 dan
Voće je neophodno za unos vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana. Deset vrsta voća koji se ističu kao “prirodne superzvezde”: Ljudi koji konzumiraju više voća smanjuju rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i kancera. Australijska… »

Šta se zaista događa u telu kada progutate žvakaću gumu?

N1 Info pre 1 dan
Ako ste ikada progutali žvaku, mora da ste odmah sebi postavili pitanje. Koliko žvaka ostaje tamo? Često se veruje da ostaje u stomaku i do sedam godina nakon što je progutate. Međutim, to nije istina. „To je bajka“, kaže Sajmon Trevis, profesor… »

Kardiolozi ističu: Ovo su najbolje namirnice za naše srce

B92 pre 1 dan
Kako objašnjavaju kardiolozi, namirnice koje konzumiramo mogu značajno da utiču na zdravlje srca. Kardiolozi ističu čak 12 namirnica koje značajno doprinose očuvanju zdravlja srca i sistema za cirkulaciju, a time i dokazano smanjuju rizik od… »

Lekari otkrivaju: Ove aktivnosti smanjuju rizik od raka debelog creva

B92 pre 1 dan
Rak debelog creva postaje sve češce oboljenje, posebno među mlađim odraslim osobama. Stope raka debelog creva raste među mlađima od 50 godina od 1990-ih, dok opadaju među starijim osobama. Lekari koji leče rak debelog creva kažu da je najgora… »

Stručnjak objasnio šta više šteti crevima – pivo ili vino

N1 Info pre 1 dan
Šta su pokazale studije, a do kakvih zaključaka je došao naučnik koji decenijama istražuje uticaj alkohola na ljudski organizam? Prema novoj studiji, pivo može imati pozitivan efekat na mikrobiom creva. To nije tačno, kaže Helmut Zajc, koji… »

Jačanje imuniteta: Saveti koje treba primeniti VIDEO

B92 pre 1 dan
Kupanje u ledenoj vodi mnogima zvuči kao noćna mora, ali u poslednje vreme sve je više poznatih i slavnih koji "promovišu" ovaj način jačanja imuniteta. Ali postoje i drugi načini jačanja imuniteta. Imunolog Dragoslav Popović dao je konkretne… »

Alarmantni Podaci: Većina građana Srbije zanemaruje preventivne zdravstvene preglede

E-Zdravlje pre 1 dan
Veliki deo građana Srbije ne koristi mogućnosti preventivnih zdravstvenih pregleda koji su im na raspolaganju. Ovaj trend nije samo zabrinjavajući, već ukazuje i na potrebu za širenjem svesti o značaju ovih pregleda u očuvanju i unapređenju… »

Liste čekanja su prošlost? Lekar specijalista uskoro će moći da nam prepiše lek VIDEO

B92 pre 1 dan
Lekar specijalista uskoro će moći da nam prepiše lek, tako da nećemo morati samo zbog toga da se vraćamo kod izabranog lekara u dom zdravlja, a ova vest obradovala je građane Srbije. Đurica Stankov u ime Udruženja pacijenata Srbije otkrio je da… »

Elementi u svemiru i u koži lica

B92 pre 1 dan
Poslednjih dana jedna od glavnih tema u svetskim medijima, pored aktuelnih dešavanja u oblasti ekonomije, politike i društva, je - Mesec. Još pre nekoliko godina, naučnici su otkrili prisustvo vode na površini jedinog Zemljinog prirodnog satelita, a… »

Savetnici za hipertenziju uskoro u apotekama

B92 pre 1 dan
Najmanje 80 odsto prevremenih smrti koje su uzrokovane srčanim bolestima i moždanim udarom mogu se izbeći ako se kontrolišu glavni faktori rizika – duvan, nezdrava ishrana, fizička neaktivnost i prekomerna upotreba alkohola. Kako je povišeni… »

Zdravlje, najnovije vesti »