Zdravlje

Jabuke – idealne za gubitak kilograma

Vesti online pre 18 sati
Jabuke se smatraju jednom od najzdravijih namirnica koje možete da jedete, i mogu da vam pomognu, na više načina, da izgubite kilograme. – Jabuke su jedna od namirnica koje su sastavni deo jelovnika osoba koje žele da izgube kilograme – rekla je… »

Rezerve krvi na minimumu, nedostaju sve krvne grupe

RTV pre 19 sati
BEOGRAD - Rezerve krvi su na minimumu, a u ovom trenutku nedostaju sve krvne grupe, posebno negativne, navela je za RTS doktorka Milica Jovičić iz Zavoda za transfuziju krvi. Doktorka Milica Jovičić navela je da je situacija alarmantna još od… »

Ima ga u žvakama i sladoledu – aditiv E-171 pod znakom pitanja

RTS pre 19 sati
Evropska komisija predlaže da se zabrani upotreba titanijum dioksida kao aditiva za hranu, koji možemo naći u žvakaćim gumama, sladoledu i sosovima pod oznakom E-171. Iako ne predstavlja neposredni rizik po zdravlje, Aagencija za sigurnost hrane… »

Tvorci prve vakcine protiv korone o kraju pandemije i mešanju postojećih vakcina protiv kovid-19

Nedeljnik pre 19 sati
BERND VON JUTRCZENKA / AFP / Profimedia Bez obzira na to što je trenutno u većini sveta počeo proces masovne vakcinacije, a neke se zemlje mogu pohvaliti i prilično dobrim rezultatima obuzdavanja zaraze, pandemije koronavirusa neće biti okončana ove… »

Sputnjik lajt - 6 meseci; može da se koristi i za imunizaciju bivših pacijenata

B92 pre 19 sati
Vakcina Sputnjik lajt protiv koronavirusa može da se čuva šest meseci u zamrznutom obliku i mesec dana u tečnom obliku, saopštio je državni registar farmaceutskih proizvoda ruskog Ministarstva zdravlja. Napominje se da smrznutu vakcinu treba čuvati… »

Do oktobra stižu tri leka protiv kovida 19

Nova pre 19 sati
Evropska komisija predstavila je strategiju za razvoj lekova protiv kovida 19 koja predviđa odobrenje tri leka do oktobra ove godine, s mogućnošću da još dva budu odobrena do kraja godine. Slično kao i kod razvoja vakcina, Komisija najavljuje da će… »

Gotova za tri minuta: Aparati za picu šokirali Italijane

Nova pre 19 sati
U Rimu su se prvi put pojavili aparati za picu koji spremaju i poslužuju ovo tradicionalno italijansko jelo za samo tri minuta. Kupci na aparatu pod nazivom „Gospodin Go Pica“ (Mr. Go Pizza) mogu da biraju među četiri vrste pica koje koštaju od… »

Kako popodnevna dremka čuva od opasne bolesti

Nova pre 20 sati
Odmaranje tokom dana može da bude korisno za vaše kardiovaskularno zdravlje. Nedavno istraživanje je pokazalo da određeni broj dnevnih odmora tokom nedelje može da smanji rizik od srčanog udara. U studiji iz 2019. godine objavljenoj u časopisu… »

Šta je proteinska kafa i kako utiče na telo

Nova pre 20 sati
Na društvenim mrežama je jedna kafa odjednom postala hit - "proffe", odnosno proteinska kafa. Šta je zapravo taj napitak? Proteinska kafa je zapravo protein dodat kafi. Ljudi decenijama piju kafu sa mlekom, tako da ideja o dodavanju proteina u kafu… »

Smrtonosni novi porast broja novozaraženih u Južnoj Aziji preti da poništi globalni napredak u borbi protiv pandemije…

Nedeljnik pre 2 dana
Foto: Profimedia Izjava Džordža Larje-Adžeija, regionalnog direktora UNICEF-a za Južnu Aziju „Scene kojima smo svedoci u Južnoj Aziji su bez presedana u našem regionu. Članovi porodica pacijenata mole za pomoć dok region posrće usled akutne… »

Zdravlje, najnovije vesti »