Zdravlje

Istraživači našli način da se ne probudite umorni, treba da ispratite samo tri koraka

B92 pre 15 sati
Da li se budite pospani i tromi, bez obzira koliko dugo ste spavali, i dalje se osecate umorno? Možda imate srece jer naučnici veruju da su smislili savršenu formulu zbog koje cete se svakog jutra osecati odmorno i sveže. Proces uključuje samo tri… »

Šta se dešava u vašem telu kada jedete čokoladu svakog dana?

City magazine pre 15 sati
Ukoliko ste ljubitelj čokolade (a ko nije), verovatno vam je zbunjujuće to što se ona čas preporučuje kao deo ishrane, čas nam kažu da ne bi trebalo da je konzumiramo uopšte. I šta je tu onda istina? Čokolada je oduvek predmet brojnih zabluda, a… »

Šta se dešava u vašem telu kada jedete čokoladu svakog dana?

City magazine pre 16 sati
Ukoliko ste ljubitelj čokolade (a ko nije), verovatno vam je zbunjujuće to što se ona čas preporučuje kao deo ishrane, čas nam kažu da ne bi trebalo da je konzumiramo uopšte. I šta je tu onda istina? Čokolada je oduvek predmet brojnih zabluda, a… »

U trendu je umivanje slanom vodom: Je li to dobra ideja?

Danas pre 1 dan
Istina je da upotreba morske, odnosno slane vode, može pomoći u dubinskom čišćenju pora i uklanjanju viška odumrlih ćelija kože i masnoće, ali… Morska voda može pružiti niz dobrobiti za zdravlje, a na osnovu toga društvenim mrežama se… »

Kompanija dm uručila je više od 14,4 miliona dinara porodilištu „Narodni front“: Nova oprema za kvalitetnije…

Kurir pre 1 dan
Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju porodilištu GAK „Narodni front“ u vrednosti od 14.436.120 dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, Odeljenje neonatologije dobiće tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri… »

Muče vas migrene? Nova studija kaže da su vaše navike u ishrani možda krive

City magazine pre 1 dan
Nema sumnje da glavobolje mogu biti dosadne, posebno ako su posebno intenzivne, dugotrajne ili česte. Međutim, migrene su mnogo gore od običnih glavobolja i mogu biti neverovatno bolne, mučne i potpuno iscrpljujuće. Iako različiti faktori mogu… »

Dolazi zima, a sa njom i česte upale sinusa

RTS pre 1 dan
Ovih dana sve više pacijenata ima upalu sinusa jer smo iz toplog vremena „uskočili“ u hladne dane, a iz toplih domova nepripremljeni izađemo na jutarnji mraz. Kako sprečiti i lečiti upalu sinusa, za RTS govori doktor Ivan Baljošević, ORL… »

Ko i pod kojim uslovima može na operaciju smanjenja želuca? Srpski hirurg otkrio detalje, a ovo je česta komplikacija

Mondo pre 1 dan
Hirurg dr Ognjan Skrobić govorio je o operaciji smanjenja želuca i otkrio koje uslove svako mora da ispunjava da bi operacija uopšte bila opcija. Hirurg dr Ognjan Skrobić govorio je o operaciji smanjenja želuca i otkrio koje uslove svako mora da… »

Mama iz Beograda dve godine čeka poziv koji će joj spasiti život – reči njene ćerkice (4) kidaju dušu

Nova pre 2 dana
Ivana svaki drugi dan po pet sati ima dijalizu. „Mama, danas ću biti dobra, neću da te maltretiram – to mi je juče kazala moja četvorogodišnja ćerka kad je videla da nisam baš dobro posle dijalize. Deca mnogo bolje sve shvataju nego što… »

EMA odobrila vakcine protiv omikrona kao primarne

N1 Info pre 1 dan
Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je da se dve vakcine protiv kovida koje ciljaju podvarijante omikrona mogu koristiti kao primarne, a ne samo za buster doze. EMA je u septembru i oktobru odobrila vakcine Fajzera/Bionteka i Moderne protiv tipova… »

Zdravlje, najnovije vesti »