Zdravlje, najnovije vesti

Standardi kvaliteta vode u EU i u Srbiji (AUDIO)

RTV pre 24 minuta
NOVI SAD - Prošlog meseca, stupila je na snagu Direktiva o kvalitetu vode namenjene za ljudsku potrošnju za EU. Šta sadrži ova direktiva, o tome je sa Majdom Adlešić, vodnim agentom "Vodne agencije" razgovarala novinarka RNS Dragana Ratković… »

Za gubitak kilograma važno je i šta doručkujemo

N1 Info pre 1 sat
Stručnjaci se slažu da bi vam navika započinjanja dana zdravim doručkom mogla da bude od pomoći ukoliko želite da izgubite kilograme. Često se govori da je doručak najvažniji obrok u toku dana, naročito ako pazite na težinu. Ali nije svaki… »

Imunolog otkriva kada mogu da se provere antitela nakon vakcinacije, ali i kad ćemo skinuti maske

B92 pre 54 minuta
Antitela ne mogu da nastanu u satima nakon primene vakcine, već se postepeno razvijaju i to traje nedeljama. Prvi trenutak kada bi možda imalo smisla tražiti ta antitela je posle deset dana ili dve nedelje, pre toga se ta antitela neće pojaviti… »

Sjajan domaći sirup za podizanje imuniteta

Nova pre 3 sata
Domaći sirup za podizanje imuniteta pravi se od kurkume, đumbira i meda, limuna, pomorandže i sirćeta. Kurkuma, đumbir i med spadaju u sam vrh najmoćnijih prirodnih lekova koji bilduju imunitet i teraju bolesti, a osim zbog lekovitih svojstava… »

Imunolog Popadić otkriva kada se treba testirati na antitela

Nova pre 3 sata
Antitela ne mogu da nastanu u satima nakon primene vakcine, već se postepeno razvijaju i to traje nedeljama. Prvi trenutak kada bi možda imalo smisla tražiti ta antitela je posle deset dana ili dve nedelje, pre toga se ta antitela neće pojaviti… »

Engleska: Oksford i Fajzer smanjuju rizik hospitalizacije za 80 odsto

B92 pre 3 sata
Jedna doza vakcine Oksford-AstraZeneka ili Fajzer-BioNTek protiv kovida smanjuje šanse za bolničko lečenje za više od 80 odsto, pokazuje analiza sprovedena u Engleskoj. Podaci javnog zdravstva u Engleskoj o ljudima starijim od 80 godina poklapaju se… »

Sami kod kuće napravite vitaminsku bombu: Potrebna su vam samo 3 sastojka, a jedan Kinezi zovu simbol dugovečnosti!

Kurir pre 3 sata
Šitake pečurka u Aziji se koristi vekovima i važi za simbol dugovečnosti. Pospešuje cirkulaciju, pomaže kod iscrpljenosti, koristi se čak i kao sredstvo za olakšavanje simptoma bolesti gornjih disajnih organa. Pojedina istraživanja pokazala su i… »

Prvi znak dijabetesa, alergije i kancera vidi se ovde! Obratite pažnju na 5 znakova na koje vas upozorava pazuh

Kurir pre 2 sata
Promene na pazušnoj jami ukazuju na hormonsku neravnotežu, ali i da otkrivaju da nešto nije u redu sa štitnom žlezdom. Područje pazuha često može da vam šalje znakove upozorenja vezane za zdravlje, samo ako obratite pažnju na njih. Najčešće… »

Mind – dijeta koja smanjuje rizik od Alchajmera

Nova pre 4 sati
Mind dijeta je osmišljena da poboljša zdravstveno stanje i tela i uma, a kao spoj dve najbolje i najefikasnije dijete na svetu u koje se nutricionisti kunu - Mediteranske i DASH dijete. Nutricionisti kažu da su Mediteranska i DASH najzdravije i jedine… »

Pametno iskoristite sezonu mladog luka

Vesti online pre 11 sati
Mladi luk sadrži niz vitamina i minerala korisnih za zdravlje, pa ga vredi uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Imajte na umu da je zeleni deo vrlo hranjiv pa ga pametno iskoristite u drugim jelima. Štiti srce Dobar je za vid Jača kosti Snižava holesterol… »

Vesti dana »