Zdravlje, najnovije vesti

Fajzer započeo kliničko ispitivanje vakcine protiv gripa koristeći tehnologiju mRNA

B92 pre 12 minuta
Američka farmaceutska kompanija Fajzer u ponedeljak je objavila da je započela kliničko ispitivanje, u sklopu kojega će testirati vakcinu protiv gripa koristeći istu tehnologiju ribonukleinske kiseline (mRNA) koja stoji iza uspešne vakcine protiv… »

Postkovid sindrom ugrožava 90.000 građana

B92 pre 12 minuta
Predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije Branislav Milovanović podseća na podatke iz zemalja EU, prema kojima svaki deseti pacijent koji je imao koronu ulazi i u stanje postkovid sindroma. Računica pokazuje da će, prema aktuelnim podacima… »

Šest saveta kako da ubedite dete da obavlja dosadne kućne poslove

Vesti online pre 1 sat
Apstraktna ideja kako bi deca trebalo da nauče da sklone stvari za sobom, da srede sobu, operu sudove ili bace smeće – kako bi se naučili obavezama i odgovornosti – zvuči dobro na papiru, ali uglavnom ne funkcioniše i u stvarnom životu. Pedagozi… »

Kožna oboljenja postaće prošlost: Uz ovu efikasnu kremu rešićete se dermatitisa, ekcema i gljivica, za sva vremena!

Kurir pre 1 sat
Konstantan stres, zagađenost životne sredine, prekomerna upotreba kozmetičkih preparata kao i neodgovarajućih sredstava za negu kože utiču na pojavu kožnih oboljenja, kao i na njihov rast. Velika ponuda raznih krema i lekova koji navodno leče… »

Zašto neki ljudi kad vide iglu padnu u nesvest

Nova pre 54 minuta
Strah od igle - tripanofobija nije retka pojava. Mnogi se ne osećaju prijatno kada se sa tim suočavaju, obuzme ih strah i panika na samu pomisao na iglu. Posledica tripanofobije može da bude strah od vakcinacije i odbijanje vakcinacije, što navodi na… »

Propolis je prirodni antibiotik, jača naš imuni sistem, koristite ga svakog dana

RTS pre 2 sata
Narodna medicina lekovitost biljaka vrlo često kombinuje sa medom, voskom, propolisom, polenom. Kako je najbolje upotrebiti lekovite biljke sa pčelinjim proizvodima otkrivamo u našoj stalnoj rubrici „Tajna bilja“. Važno je znati u koje čajeve se… »

Ove jeseni 17. KIDS Fest pod sloganom „Gradimo novu budućnost“

City magazine pre 2 sata
Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zainteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva! Najpoznatija dečija filmska manifestacija KIDS FEST održaće se 17. put po redu od 18… »

Ako nemate antitela, a primili ste vakcinu ne brinite! Farmaceutkinja objasnila šta je najvažnije za zaštitu od korone

Kurir pre 2 sata
Jasminka Bjelatić, direktorka Apotekarske ustanove Beograd govorila je o zaštiti od korone i čuvanju imuniteta tokom pandemije. Ona je navela da svi moramo biti svesni da ne možemo imati u svakom trenutku imati jednak broj antitela, ali da to ne treba… »

Mozzart donirao više od 20 miliona dinara kroz akciju Humanitarni tiket

N1 Info pre 2 sata
Pomoć od dobitnog tiketa glumca Borisa Pingovića otišla na adresu Udruženja pacijenata sa bolestima jetre „Hronos“ Dobitni plemeniti listići nizali su se ovog leta, pa je ukupan iznos koji je kompanija Mozzart donirala kroz akciju Humanitarni… »

Šekler o Moderninoj vakcini: Koncentracija RNK veća nego kod Fajzerove, može kao treća doza

B92 pre 3 sata
Virusolog dr Milanko Šekler objasnio je da je Modernina vakcina sličnog principa kao i Fajzerova, s tim što duže drži antitela. Ključ je, kaže, možda u tome što je koncentracija informacione RNK veća kod Modernine. Srbija u oktobru dobija i petu… »

Vesti dana »