Zdravlje

Četiri greške zbog kojih vaš čaj prestaje da bude zdrav

B92 pre 1 dan
Nema sumnje da je čaj vrlo zdrav napitak. Zapravo, brojne su zdravstvene prednosti redovnog ispijanja crnog, pa čak i zelenog, ali i mnogih drugih vrsta čajeva. Čini se da šoljica čaja može učiniti čuda za vaše telo. Međutim, iako je pijenje… »

Cvet Natalijina ramonda od pomoći obolelima od Parkinsonove bolesti?

B92 pre 1 dan
Cvet Natalijina ramonda, ili srpska ramonda (Ramonda serbica), poznata je kao simbol pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu i amblem je Dana primirja. Vek kasnije, ova biljka vaskrsnica bi mogla da pomogne obolelima od Parkinsonove bolesti. Tim naših… »

Istraživanje: Brazilski soj mutira i postaje opasniji

Nova pre 1 dan
Brazilski P1 soj koronavirusa, odgovoran za porast smrtonosti od kovida-19 u toj latinoameričkoj zemlji, mutira na način koji će omogućiti lakše izbegavanje antitela, pokazalo je brazilsko naučno istraživanje. Istraživanje varijante ili soja koji… »

Dobre i loše strane terapije vrištanjem

N1 Info pre 1 dan
Terapija vrištanjem je jedna od metoda smirivanja. Kada aktivno vičete izbacujete iz sebe svoju tugu, frustraciju i bes, umesto da sve to zadržavate u sebi. Ako ste se ikad osetili toliko iznervirano da ste poželeli da razbijete nešti ili da… »

Počinje ispitivanje vakcine za HIV: Nakon razvoja AstraZenekine vakcine, naučnici sa Oksforda planiraju da pobede AIDS

Nedeljnik pre 1 dan
Profimedia Nakon razvoja vakcine AstraZeneka protiv koronavirusa, naučnici sada imaju novi cilj – vakcinu protiv HIV-a. Oksfordov Institut Džener nada se da će virus koji dovodi do AIDS-a uspeti da pobedi vakcinom razvijenom korišćenjem tehnologije… »

Trudnicama u Velikoj Britaniji preporučuju vakcinisanje Fajzerom ili Modernom

B92 pre 1 dan
Zajednički odbor za vakcinaciju i imunizaciju (JCVI) naveo je da je oko 90.000 trudnica vakcinisano u SAD, uglavnom tim vakcinama, i da nije bilo nikakvih ozbiljnih nuspojava. Trudnice u Velikoj Britaniji trebale bi da se vakcinišu vakcinom kompanija… »

Deca u bolnici zbog kovida: Da li su i dalje dobro zaštićena od virusa?

B92 pre 1 dan
Jedanaestoro dece nalazi se u KBC zbog koronavirusa, a dr Milanko Šekler rekao je da ga to brine samo na ljudskom nivou, ne na virusološkom. Virusolog i mikrobiolog izjavio je da su deca zaštićena, ali da pojedina mogu da razviju težu kliničku… »

Ako ne možete da zaspite, za to je možda kriva jedna namirnica

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Ako se satima okrećete u krevetu i pokušavate da zaspite, a uzrok nisu ni kofein ni brige koje vas muče, stručnjaci kažu da vam probleme sa spavanjem možda prouzrokuje uobičajena namirnica koju svakodnevno koristite – so. Studija… »

Osam namirnica mogu da povećaju rizik od kardiovaskularnih bolesti

Vesti online pre 1 dan
Ishrana je vrlo bitna za funkcionisanje celog organizma, zato je važno pažljivo birati namirnce. Određena hrana može da pomogne u snižavanju holesterola i triglicerida, ali i da kontroliše krvni pritisak. To su namirnice bogate omega 3 masnim… »

Zašto su urme toliko zdrave?

N1 Info pre 1 dan
U zdravstvenom i nutritivnom smislu, urme se smatraju najzdravijim voćem na planeti. Ovo voće se smatra pravom riznicom vitamina, odlične su za odrasle, ali i za decu, a zbog uticaja na zdravlje preporučuju ga i stručnjaci. Urme se uzgajaju u mnogim… »

Zdravlje, najnovije vesti »