Vojvodina: Mihajlović će ostati upamćen kao gospodin u kopačkama

Beta 16.12.2022

Fudbalski klub Vojvodina oprostio se danas od svog nekadašnjeg igrača Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom.

"Jedan od najvećih srpskih fudbalera u istoriji i član druge šampionske generacije Vojvodine, Siniša Mihajlović, preminuo je danas", navela je Vojvodina na svom sajtu.

"Mihajlović neće biti upamćen samo po svojim golovima, asistencijama i maestralnim fudbalskim potezima, već i kao gospodin u kopačkama, idol jedne generacije, ratobornog karaktera koji je u svima nama uvek budio ponos i želju da makar na dan budemo kao on", dodao je klub sa "Karađorđa".

Siniša Mihajlović je u Vojvodinu stigao u leto 1988. godine i bio je jedan od ključnih igrača u pohodu ka šampionskoj tituli. Vojvodina je tada osvojila svoju drugu šampionsku titulu i poslednju do današnjeg dana.

U dresu Vojvodine je upisao 90 zvaničnih nastupa i postigao 19 pogodaka, a kasnije je nastupajući za Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter osvojio sve moguće trofeje do 2006. godine kada se i penzionisao.

Koliko su mu Vojvodina i Novi Sad bili u srcu, kako navodi taj klub, najbolje pokazuje i njegova odluka da svoj oproštajni meč odigra baš na "Karađorđu".

U spektakularnom susretu 28. maja 2007. godine na teren su istrčale brojne fudbalske legende, između ostalih i Figo, Zlatan Ibrahimović, Marko Materaci, Dejan Stanković, Santijago Solari, Patrik Vijeira, Manćini, Ivan Kordoba, Hristo Stoičkov, Predrag Mijatović, Dragan Stojković, Vinćenco Montela, braća Filipo i Simone Inzagi...

"Siniša, u ime FK Vojvodina i svih vojvodinaša, možemo da ti zahvalimo na svemu što si uradio za naš klub i što si se uvek rado vraćao u naš grad. Neka ti je večna slava i hvala", zaključio je tim sa Karađorđa.

(Beta, 16.12.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja